Zajtrk kollath

Moderator: Ivan Maršič

Zajtrk kollath

OdgovorNapisal/-a mart@ » 10. 7. 2010 17:12

G. Maršič lepo pozdravljen!

Ker vem, da ste velik strokovnjak na področju zdravega prehranjevanja in s tem povezano odstranitev naših tegob, ki so posledica nepravilnega oziroma nezdravega prehranjevanja, bi vas rada prosila, kaj menite o zajtrku kollath ?
Prijateljica je nad njim zelo navdušena, jaz pa ne vem, ali naj verjamem, ali ne, ali je kaj na tem, ali ne?
Zelo rada bi slišala vaše strokovno mnenje o tem, ker domnevam, da ste vi dober naslov, kjer bom dobila zanesljivo informacijo.

Vnaprej hvala in lepo pozdravljam,
mart@
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 8. 10. 2008 19:26

OdgovorNapisal/-a Ivan Maršič » 13. 8. 2010 12:47

Spoštovani!

Sestavine omenjenega zajtrka se mi zdijo dovolj v redu, pomislek imam pri suhem sadju oz. uporabi sadja, ki mu je dodan sladkor, četudi trsni in pa to, da na nekaterih vrečkah suhega sadja opažam kot sestavino tudi razna olja, najverjetneje z namenom konzerviranja. Trsni sladkor naj bi bil po splošnem prepričanju manj škodljiv, vendar se včasih postavlja tudi vprašanje predelave le-tega in pregrevanja, morda celo žganja z namenom spremembe barve. Toliko o sladkorju, za slajenje pa svetujem izključno med.
Surova pšenica, ki naj bi bila tudi sestavni del omenjenega zajtrka je vsekakor bogat vir hormonskih kislin, sprašujem pa se ali je surova res primerna za uživanje. Sam se bolj nagibam k vsaj malo obarjenim sestavinam, ki so potem lažje prebavljiva in tudi na nek način razkužena.
Zanimivo je, kako se vsake toliko časa pojavi neka nova modna muha tudi pri prehranjevanju in kot vsaka moda tudi kmalu izgine ali pa jo nadomesti nekaj novega, ki nemalokrat obrne vse na glavo.

Veliko zdravja vam želi Ivan Maršič
Ivan Maršič
 
Prispevkov: 511
Pridružen: 7. 3. 2004 17:04


Vrni se na Katera živila priporočam

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron