Uporaba čemaža

Moderator: Ivan Maršič

Uporaba čemaža

OdgovorNapisal/-a Mara » 12. 4. 2006 19:32

Gospod Maršič !
Letos želim nabrati nekaj več čemaža, ki bo kmalu zrasel. Nekateri člani naše širše družine so nagnjeni k obolevanju ateroskleroze. Znana zeliščarska mi je svetovala, da naj veliko uporabljam čemaž in ga pripravljam skupaj s česnom. Povedala mi je še, da čemaž lahko dodajam k različnim jedem in mnogi ga bolje prenašajo kakor česen. Vem za gozdne jase v katerih raste veliko čemaža in bi ga rada shranila za vse leto. Kako naj ga s hranim ?
Hvala vam za dober nasvet.
Za vaš internet mi je povedal sin, ki ima doma računalnik in mi vsakokrat prečita vprašanja in odgovore z vašega Interneta
Vas pozudravlja Mara
Mara
 

Shranjevanje čemaža

OdgovorNapisal/-a Ivan Maršič » 18. 4. 2006 9:33

Spoštovana ga. Mara !

Tudi sam zelo cenim čemaž. Za kaj vse ga lahko uporabljate, vam je povedala že zeliščarka. Pripomnil bi le t o, da ni smiselno hkrati uporabljati čemaž in česen. Oba imata enake učinkovine.
Čemaž je manj primeren za sušenje. Oprane liste osužite, lahko razrežete in daste v kozarce s širokim grlom. Zalijete pa lahko s jabolčnim kisom, ali z oljem ali z medom.
Oglasite se še kaj.
Vas pozdravlja Ivan Maršič.
Ivan Maršič
 

OdgovorNapisal/-a Gost » 18. 4. 2011 18:56

nekje sem prečital, da čemaž pomaga tudi pri odstranjevanju mozoljev. Zanima me kako ga pripraviti, uporabiti in hraniti.
lp Gojko
Gost
 


Vrni se na Katera živila priporočam

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron