Stran 1 od 1

Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 29. 8. 2013 5:52
Napisal/-a Franci
Spoštovani g. Ivan!

Zanima me vaše mnenje o polhovi masti oz. olju, ki ga mnogi svetujejo pri zdravljenju ran, ne samo zunanjih odgrbin ampak tudi za rane na želodcu. Imam namreč težave z želodcem, ki jih nikakor ne morem odpraviti. Zato bi poskusil tudi s pomočjo polhove masti. Ker tusi sam lovim polhe me zanima kako najbolje pridobiti mast, da jo s topljenem ne uničim.
Hvala in lepo pozdrav, Franci

Re: Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 5. 9. 2013 4:54
Napisal/-a Ivan Marsic
Spoštovani Franci!

Polhova mast oz olje že po izročilu velja kot sredstvo za celjenje ran, seveda mora biti pravilno topljena (polhovo maščobo počasi topite na toploti sopare, da pridobite tekočino oz. gosto olje), tako se tudi razkuži, uživajte in uporabljajte čimbolj svežo.
Za težave z želodcem svetujem, da pazite pri prehrani. Predvsem ne jejte krompirja in ostalih razhudnikov, kot so paradižnik, paprika in jajčevci. Izogibajte se tudi vsej pečeni, praženi in prežgani hrani. Mnogi so težave z želodcem odpravili z našim mazilom, svetujem pa vam tudi pitje ovsenega čaja.

Pozdrav, Ivan Maršič

Re: Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 11. 6. 2015 19:39
Napisal/-a Gost
Meni je polhova mast ali olje, glede na to, da je tekoce, pomagalo pri gastritisu in ranah na zelodcu..uporabljam jo tudi za celjene ran in takrat, ko me bolijo pljuca in grlo.

Kupim na www.glis-glis.com. Tudi posljejo, je pregledano in siguren si, da ni primesanega parafina ali svinjske masti in podobno, kar se dogaja z mastjo na crnem trgu.

Re: Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 11. 6. 2015 19:44
Napisal/-a Gost
Se to..super je za bolecine v usesu..na majhni cajni zlicki pogrejes z vzigalnikom, poskusis, da ni prevroca in si kapnes nekaj kaplic v bolece uho..malenkost polezis, da se polhova mast stece globoko v uho, najbolje, da se potrudis malo zaspati in bolecina zagotovo vsaj uplahne, ce ne popolnoma izgine.

Joze Poje

Re: Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 19. 6. 2015 20:54
Napisal/-a Gost
Za vse tiste, ki se še sprašujete, ali polhovo olje pomaga oz pozitivno učinkuje. Moja mami namreč zelo pomaga pri težavah s hemeroidi. Iz osebnih izkušen pa lahko trdim, da izjemno pomaga celjenju opeklinske rane.
Do sedaj sem polhovo olje kupoval pri glis glis, saj jih zaupam, da prodajajo to, kar trdijo da prodajajo.

Re: Polhova mast oz. olje

OdgovorObjavljeno: 12. 7. 2015 20:02
Napisal/-a BobD
Zato pa so jo vcasih imenovali "Cudezno zdravilo".V Nemciji se je pred II. svetovno voljno polhova mast celo prodajala v lekarnah..pri nas pa raje pijemo tablete, namesto da bi kaj lasnega-slovenskega poskusili in zaupali preteklim rodovom, ki niso bolehali za vsako malenkost in umirali za rakom po tekocem traku.