Darja @ 2012-02-29 22:12:53

Spoštovani g. Ivan Maršič! Prosim Vas za mnenje glede obroka Kollath: sveže zmleta pšenica, namočena čez noč in dodano namočeno suho sadje in sveže naribano jabolko. Ali je možno, da tak obrok povzroča krvavitve iz črevesja? Ali je mogoče kaj narobe z uživanjem surove pšenice? Dejstvo je, da je ta obrok res hranilen in okusen in sem po njem dolgo sita. Imate mogoče kakšne osebne izkušnje s tem? V naprej se zahvaljujem za vaše izdelke in vaše mnenje. Lep pozdrav, Darja

mateja00 @ 2012-03-01 18:43:33

Lepo pozdravljeni! Vem, da spršuejte g.Maršiča, pa vseeno bi rada nekaj napisala...pred lei sem tudi sama jedla za zajtrke najraje kosmiče brez sladkorja, s suhim sadjem in oreščki, dodala sem jogurt...ko sem zapadla v zdravstvene težave, tega več nisem mogla jesti, zelo sem bila razočarana, ker to je bil zame popoln obrok. Podobno kot ste napisali vi, tako je bil hranilen obrok in hkrati ne težek, od njega sem imela veliko energije in dobro prebavo...dokler nisem zapadla v zdravstvene težave...sedaj nikoli več ne bi jedla surovega žita, pa četudi je drobno zmleto. Nikakor ne. Namočite žito preko noči, najbolje z nekim kislim medijem (jogurt, kislo melko, sirotka, bajbolje iz surovega, nepasteriziranega mleka, homogenizirano odpade), lahko pa tudi z malo soka limone, zjutraj pa na hitro pokuhajte. Tako ne boste slabili črevesja. Vas smem vprašati, ali krvavite iz črevesja? Upam, da niste huda, ker sem se vmešala.....lep pozdrav!

Ivan Maršič @ 2012-03-03 17:43:10

Spoštovana Darja! Moj odgovor je glede krvavitev pritrdilen. Možno je, so surove sestavine preveč grobo zmlete in lahko pride do težav, ki jih opisujete. Prav tako menim, da tak obrok deloje kot lepilo in da je to prehuda obremenitev za prebavila. Vsekakor pa svetujem, da surova žita na hitro obarite, le toliko, da jih obrne. S tem jih tudi razkužite. Še najbolje pa bo, če s temi obroki začasno prekinete in sami ugotovite kako se telo odziva. Veliko zdravja vam želim Ivan Maršič.

darja @ 2012-03-03 20:19:00

Lepo pozdravljeni! Vem, da spršuejte g.Maršiča, pa vseeno bi rada nekaj napisala...pred lei sem tudi sama jedla za zajtrke najraje kosmiče brez sladkorja, s suhim sadjem in oreščki, dodala sem jogurt...ko sem zapadla v zdravstvene težave, tega več nisem mogla jesti, zelo sem bila razočarana, ker to je bil zame popoln obrok. Podobno kot ste napisali vi, tako je bil hranilen obrok in hkrati ne težek, od njega sem imela veliko energije in dobro prebavo...dokler nisem zapadla v zdravstvene težave...sedaj nikoli več ne bi jedla surovega žita, pa četudi je drobno zmleto. Nikakor ne. Namočite žito preko noči, najbolje z nekim kislim medijem (jogurt, kislo melko, sirotka, bajbolje iz surovega, nepasteriziranega mleka, homogenizirano odpade), lahko pa tudi z malo soka limone, zjutraj pa na hitro pokuhajte. Tako ne boste slabili črevesja. Vas smem vprašati, ali krvavite iz črevesja? Upam, da niste huda, ker sem se vmešala.....lep pozdrav!

Lepo pozdravljeni, Mateja, Se opravičujem za pozen odgovor: nisem vešča forumov, pa sem morala prej uredit vse potrebno. Nasprotno, vesela sem vsake informacije in vsakega mnenja. Zanimivo, da sva po približno tednu dni takega zajtrka, oba z možem opazila kri na blatu, svežo kri - v manjših količinah. Prenenhala sva s tem obrokom. Bova poskusila upoštevat vaš nasvet. Za sedaj hvala in lep pozdrav vsem! Darja

darja @ 2012-03-03 20:22:46

Spoštovana Darja! Moj odgovor je glede krvavitev pritrdilen. Možno je, so surove sestavine preveč grobo zmlete in lahko pride do težav, ki jih opisujete. Prav tako menim, da tak obrok deloje kot lepilo in da je to prehuda obremenitev za prebavila. Vsekakor pa svetujem, da surova žita na hitro obarite, le toliko, da jih obrne. S tem jih tudi razkužite. Še najbolje pa bo, če s temi obroki začasno prekinete in sami ugotovite kako se telo odziva. Veliko zdravja vam želim Ivan Maršič.

Hvala gospod Ivan, Upoštevala bom vaš nasvet. Lep pozdrav, Darja