Ivan Maršič

Ivan je bil rojen na Kočevskem, kjer je tudi preživel svoje otroštvo. Njegov oče je bil v prvi svetovni vojni bolničar, v drugi pa je ustanavljal partizanske bolnišnice. Mama je pripravljala alkohol za razkuževanje, pri čemer je pomagal tudi Ivan in dostavljal razkužilo bolnišnicam. Z zeliščarstvom se je ukvarjal skoraj pol stoletja in tako nadaljeval tradicijo svojih staršev. Preden je v srednjih letih resno zbolel se ni zavedal, da je za svoje zdravje odgovoren sam. Takrat pa se je odločil za opustitev škodljivih razvad in si z naravnimi sredstvi pomagal do zdravja. Uspelo mu je in takrat je sklenil, da bo nadaljeval delo svojih staršev. Pripravil je zeliščno mazilo, čajno mešanico in kapljice, ki se uporabljajo kot dodatki k zdravi prehrani. Vedno je namreč trdil, da je osnova za zdravje v tem kar zaužijemo. Ivan ni bil privrženec makrobiotike ali presne hrane in tudi ne popoln vegetarijanec. Verjel je v to, da mora vsak poslušati svoje telo in sproti ugotavljati, kaj moti presnovo in s tem zdravje.

Dragoceno znanje in izkušnje, ki jih je Ivan prevzel že od svojih staršev, je nato desetletja prenašal na svoje bližnje. Vedno si je želel, da bi njegovo poslanstvo živelo naprej in da bi ga prevzel njegov vnuk – jaz, ki sem od malega živel pri njem in spremljal njegovo delo ter si tako nabiral znanje in izkušnje. Želja, da bi se njegovo poslanstvo nadaljevalo, se mu je uresničila. Že leta 2011 sem namreč odprl zeliščarsko dejavnost pod nazivom: »MARŠIČ – BORUT ZUPANČIČ s.p.«.

Zavedam se, da je z Ivanovim odhodom nastala praznina, ki jo ne bo enostavno zapolniti. Kljub temu se bom potrudil in naredil vse, da vam pomagam z nasveti. Tudi Maršičevi izdelki ostajajo z nami in vam bodo na razpolago tudi v bodoče: Maršičevo mazilo, obe vrsti čaja ter kapljice.

Želim vam veliko zdravja.

Maršič – Borut Zupančič s.p., januar 2014

GSM: 041 558 108