Radovedna @ 2004-04-27 17:49:41

Zanima me, če je kuhanje z mikrovalovno pečico enako dobro, kakor običajno kuhanje. Kaj misli o tem g. Maršič in drugi. Hvala ! Radovedna

Ivan Maršič @ 2004-05-11 11:28:10

Tudi sam imam mikrovalovno pečico, ki pa jo ne uporabljam. Morda je primerno da se v njej kaka jed na hitro ogreje, za kuhanje pa jo ne priporočam. Ljudje nimamo encima, ki bi razgradil celulozno ovojnico celice in znotraj nje je vsebina, ki nam daje energijo in toploto. To najbolje opravi vroča voda ali sopara v kateri se živilo kuha.

Miha iz Domžal @ 2004-05-19 20:57:53

Te dni sem bral v nrki reviji, da je treba biti zelo previden pri pripravi hrane z mikrovalovno peč.Zaradi vročine se lahko pri nekaterih jedeh v plastični ovojnici razvije škodljiva snov bistefon A in zaide v jed. Že malo te snovi zmoti hormonsko ravnotežje. Kdor že mora uporabljati mikrovalovno pečico, naj uporablja keramično ali stekleno posodo. Če želite ostati zdravi, jo ne uporabljajte. Miha iz Domžal.

Babica @ 2004-07-08 17:17:41

V knjižici dr. Toma Chalka sem prebrala: uporaba mikrovalovke pri kuhanju poškoduje strukturno sestavo hrane. Obstajajo čvrsti znanstveni dokazi, da je tako pripravljena hrana težko prebavljiva. Tem pečicam se moramo izogibati, kolikor je le mogoče. Čeprav sem že babica, pa mi je internet v veliko veselje. Babica[/b]