Nosečnica @ 2004-06-09 09:52:21

Že diolgo pijem kavo in brez nje ne morem tudi v času nosečnosti. Z zanimanjem sledim prispevkom v Forumu in vem g.Maršič, da ste že večkrat napisali kaj o škodljivosti kave. To sem omenila svoji zdravnici in slučajno takrat, ko je tudi ona pila kavo. Dobila sem odrezav odgovor: ni nobenih dokazov !. Tako tudi še sama spijem nekaj kav vsak dan. Koga naj poslušam ?

Michelle @ 2004-06-09 20:57:02

Živijo, na internetnih straneh o nosečnosti sem prebrala, da se mora nosečnica izogibati kofeinu, ki je v kavi, pravem čaju, kokakoli, kakavu in energijskih napitkih. Dovoljene so največ 2-3 skodelice kave na dan. Vse te pijače namreč vsebujejo kofein in tein, ki škodljivo vplivata na prebavni sistem. Raje popijte veliko slatine. Jaz vam svetujem, da se tega držite - vsaj zaradi otroka. Sama še nisem bila noseča, vem pa, da so se moje sodelavke med nosečnostjo teh priporočil kar držale. Pozdravček in uspešen porod vam želim.

Ivan Maršič @ 2004-06-14 19:38:34

Povzemam kratko vest dr.Iva Belana, ki jo je zapisal v DL. Belgijska študija je pokazala povezavo med pitjem večjih količin kave v času nosečnosti in povečanim tveganjem razvojnih okvar ploda v maternici. Vsekakor je dobro, da se nosečnica izogiba kofeinu. Nekateri zdravniki so prepričani, da je lahko kofein eden od vzrokov za nastanek raka na dojki. To sem zapisal za to, ker že desetletja trdim, da je kava škodljiva. Najprej sem to sam na sebi spoznal. Ko sem prenehal s pitjem kave, sem ozdravel in od takrat nisem več potreboval zdravnika.