Mojca @ 2005-10-11 09:55:13

Gospod Ivan Maršič ! Sem žena srednjih let. Imam tri otroke. Živimo v povprečju tako, kakor večina drugih. Z možem sva oba zaposlena in se skupaj zberemo šele pri kosilu, ki je tudi večerja. Dva moja otroka sta alergična na različna živila. Prav tako tudi moja tašča.Zdravniki nam ne morejo in neznajo kaj veliko pomagati.Prepričana sem, da so alergije povezane s hrano. Zdravnik mi je svetoval, da naj sama skušam odkriti katera hrana povzroči alergijo.Za nasvet pa naj se tudi obrnem na Vas, ki se s hrano veliko ukvarjate. Najprej bi rada zvedela za živila, ki najbolj pogosto povzročajo to bolezen. Ali mi jih lahko naštejete ? Kako pa naj se lotim preizkuševanja? Bog naj Vas poplača za nesebično pomoč ! Mojca iz Borovnice

Ivan Maršič @ 2005-10-24 20:10:32

Spoštovana Mojca iz Borovnice ! Res je, da je vedno več ljudi alergičnih na različna živila, pa tudi na zdravila, na primer na penicilin. Do tega prihaja, ker uživamo vedno bolj nenaravno hrano, ki vsebuje veliko kemije. Tudi zrak in voda sta vedno bolj onesnažena. Po sedanjih izkušnjah so ljudje najbolj alergični na čokolado,mleko, slaščice, krompir in še bi lahko našteval. Vzrokov je kar nekaj: pogosto se omenja dedna nagnjenost, prepogosta uporaba kakega živila in pomanjkanje encimov, ki omogočajo presnovo kake hrane. Kaj vam je storiti ? Iz jedilnika izločite hrano za katero mislite, da največkrat povzroča alergijo in jo nadomestite z drugo.Če je le mogoče naj bo organsko pridelana in ne industrijsko pripravljena. Če to ne bo pomagalo, začnite poskusno izločati še posamezna živila, na primer za 2 tedna in tako pridete do tistega, ki je vašim članom družine alergičen. Važno je tudi kako hrano pripravljate. Ta naj ne bo razkuhana, v nobenem primeru pa ne ocvrta na maščobi. Tudi čebule ne, ki jo dodajate hrani. Oglasite se še kaj .

Kuhana hrana @ 2006-01-05 08:58:26

Vsaka hgrana,ki je pregreta čez 50 stopinj je mrtva hrana,se spremeni iz organske v anorgansko in je za telo neprimerna.