Kuharica Meri @ 2004-08-28 22:02:53

Sem kuharica v večji zdravstveni ustanovi. Končala sem redno in dodatno kulinarično ter dijetno usposabljanje. Sem pripravljena sprejeti nove dokaze o tem, kako je lahko hrana v vlogi zdravljenja. Menim, da krompir in paradižnik velja za zdravo živilo, če je tudi pripravljeno tako, kakor to svetuje g.Maršič.(Ni ocvrto,preveč zabeljeno, razkuhano). Da pa bi to škodilo zdravju, še ni sem slišala. Pogovarjala sem se tudi z zdravniki, pa so mi odgovarjali, da to ni nedokazano. Ker hočem slišati obe plati, prosim g. Maršiča, da navede nekaj konkretnih primerov iz strokovne literature, ki bi odsvetovali uživanje krompirja in paradižnika. Hvala in lep pozd rav ! Kuharica Meri

Ivan Maršič @ 2004-09-06 21:19:23

Do nasvetov, ki jih brezplačno dajem tistim, ki me zanje prosijo, prihajam po dveh poteh: 1.Preizkusim na sebi in če jem paradižnik ali krompir, imam prebavne težave in druge nevšečnosti.Ne jem jih že nekaj desetletji in od takrat tudi pri zdravniku nisem več bil. 2.Kadar tudi drugi, ki so bolni in nehajo jesti razhudnike (paradižnik, krompir) pa se jim zdravstveno stanje zelo izboljša, imam to za potrditev moje izkušnje. Moram pa povedati, da to niso samo moje izkušnje.V strokovnih knjigah, na primer J.Carper: 'Hrana-čudežno zdravilo', je moje mnenje večkrat potrjeno. To je zapisano tudi v mnogih drugih strokovnih knjigah. Bo pa o tem kaj več na mojih internetnih straneh. Hvala za Vaše vprašanje !

Vasilij @ 2004-09-08 21:45:05

Razhudniki so kar dobra zadeva. Sicer krompir ne moremo jesti surov. Kar pa se tiče paradižnika in paprike pa sta oba sadeža (alternativa ju uvršča med sadeže) še kako dobra in predvsem zdravilna. Parika z veliko količino vitaminov in mineralov, paradižnik med drugim z betakaroteni in še čem. kar dober tek. Res so različna mnenja, ampak zato je na svetu zanimivo. Vasilij Šimek