Majda @ 2007-09-13 09:53:35

Spoštovani gospod Maršič, tudi sama sprejemam vašo misel, da si naj s zdravo hrano več pomagamo do zdravja. Imam manjše težave s srcem in zdravnik mi je rekel, da je treba misliti na zgoščeno kri. Pogosto lahko nastajajo krvni strdki, ki zamišijo žile in pride do infarkta ali močganske kapi. Kaj mi priporočate jesti, da mi ne bi bilo potrebno jemati zdravila za redčenje krvi. Hvaležna vam bom za nasvet. Vas pozdravlja Majda iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2007-09-15 11:52:10

Spoštovana Majda, hvala vam za sporočilo, da sprejemate misel o tem, da je hrana temelj za zdravje in dolgo življenje. Industrijsko predelana, mesna, mastna in sladka hrana so glavni krivci, da se nam kri zgošča. Temu lahko sledi srčni infarkt ali možganska kap. Priporočam vam, da jeste veliko zelenjave, sadja in žitne jedi iz polnovrednega zrnja. Prednost naj imajo živila, ki vsebujejo žvepleno kislino. Srcu prijazna hrana, ki redči kri je tudi: čebula, ingver, ribez, jabolka, kostanj, ribe, česen, lubenica, oves, pomaranče. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič