alenka.strukelj@mf.uni-lj @ 2005-08-22 16:12:13

Spostovani! Ze vec kot stiri leta se spopadam s kasljem, ki je vcasih tako hud, da mi "vzame" celo noc. Bila sem ze pri vecih specialistih, ki so mi prepisovali razlicna kortikosteroidna zdravila, a nobena niso nic pomagala. Kaselj je produktiven in vlecljiv. Bila bi Vam zelo hvalezna za kakrsenkoli nasvet glede prehrane ali cesa drugega. Lepo pozdravljeni! Alenka

Ivan Maršič @ 2005-08-27 10:35:27

Spoštovana Alenka ! Zabolelo me je pri srcu, ko sem prebral vašo prošnjo. Svetoval vam bi, da si najprej okrepite obrambne moči z zdravo hrano. Upam, da ne kadite. Ne pijte tudi prave kave in gaziranih pijač. Izogibajte se mesni juhi in slaščicam. Prednost naj imajo žitne jedi, zelenjava in sadje. Za večejo si pripravite bolj redko polento v katero ob koncu kuhanja daste 'zmiksano' korenje, čebulo, česen in na krožmiku še skuto, ter malo osolite. Od mlečnih jedi priporočam samo jogurt in kislo mleko. Morda bi bil potreben pregled pri homeopatu ali bioenergetiku. Nekateri si pomagajo pri trdovratnem kašlju z mojim čajem in zeliščnimi kapljicami. Na prsi bi si lahko prek noči dali obkladek z zeliščnim mazilom. Sporočite kako ste uspeli.

alenka @ 2005-08-29 09:56:58

Spoštovani g. Maršič! Sem res vesela, da ste se odzvali na moje sporočilo. Vsekakor bom poskusila z vašim svetovanim jedilnikom, za kapljice in mazilo pa ne vem kje jih lahko dobim. Kakšni bodo uspehi zdravljenja, pa sporočim kasneje. Še enkrat, prav lepa hvala in lep pozdrav A.