Leon @ 2009-02-17 11:11:17

Dragi Ivan, bil sem na predavanju in slišal predavatelja kako je zdrava kašnata zelenjava. Da se dobijo taki sokovniki, ki zelenjavo in sadje drobno sesekljajo, da jo lahko pijemo. Važno je, da uporabljamo čim več divjih rastlin, takih, ki niso pridelane na zemlji, ki je bila kemijsko tretirana. Gospod Ivan, Vi nam pomagate z mnogimi nasveti in me zanima kaj menite o uživanju kašnatih rastlinsko-sadnih sokovih. Za odgovor se Vam zahvaljujem ! Leon iz Primorske.

Ivan Maršič @ 2009-02-20 15:57:50

Spoštovani g. Leon , zanimiva in koristna je misel, da bi si pripravljali tudi kašnato zelenjavo. Tako bi zaužili največ presne zelenjave z vsemi encimi in vitamini, ki jih kuhanje uniči. Sliši se, da je užitno tudi razno perje, zeleni odganjki od korenja, kopriva itd. Najprej bo začel rasti regrat. Dobro je vedeti katere rastline so strupene ali neužitne. Važno bi bilo, če bi zelenjavo nabirali tudi na rastiščih, ki niso bila pridelana s kemijo. Te vsebujejo največ vitaminov in naravnih rudnin. Pred kratkem je izšel učbenik z naslovom: »Zeleno za življenje«, ki ga je napisala Victoria Bountenko. Dobro je knjigo prebrati in se odločiti. Tudi sekalnik, ki bi zdrobil zelenjavo, ni težko dobiti. Stane okrog 40€. Poskusite in nam poročajte. V naprej se vam zahvaljujem Ivan Maršič