Jure @ 2005-09-01 10:08:39

Gospod Maršič! Zaposlen sem v velikem podjetju. Med dežurstvom imam čas in dosti brskam po internetu. Vedno preberem tudi vsebino vašega Foruma. Tudi jaz se zavzemam za zdrav način življenja, posebej še glede zdrave hrane. Žal pa se prevečkrat znajdem v dvomu. Na primer: Vi ste proti paradižniku, papriki, krompirju, cvetači, drugi pa to priporočajo kot najbolj zdravo hrano. Tudi drugi, ki to berejo, se temu čudijo in težko to razumejo. Nekateri kar zamahnejo z roko, ko slišajo za vaše trditve. Sam pa ne mislim tako in zelo cenim vaš trud, da bi mi bili bolj zdravi. Ali nas boste prepričali, da se Vam bomo pridružili!? Jure iz Ljubljane

Ivan Maršič @ 2005-09-06 16:47:23

Spoštovani Jure ! Spoštujem vsako mnenje in tudi od tistih, so nasprotna mojim. Že kar nekaj je polemike okrog tega, če se lahko razhudnike ( krompir, paradižnik itd) šteje med zdravo hrano. Res je, da vsebujejo veliko vitaminov in tudi druge elemente. Moje 40-letne izkušnje, najprej na sebi in na številnih drugih, pa mi dajo vedeti, da razhudniki škodijo zdravju in jih ne priporočam bolehnih ter starih ljudeh. Moje izkušnje: ko so bolni prenehali z uživanjem razhudnikov, so mnogi ozdraveli in če so pri tem vztrajali, so zdravje ohranili. Tudi za mene to velja in po težki bolezni sem ob taki hrani sam pozdravil in 40 let bo, od kar nisem več potreboval zdravnika. Vse več je znanstvenih dokazov, da krompir pospešuje nastajanje diabetesa. Za zdravo hrano velja vegetarijanska in ti ne jedo razhudnike. Polovica Slovencev je že predebelih, tudi zaradi krompirja, ki ima v sebi veliko energetske moči, ta pa se nalaga v podkožju, ker jo ne porabijo. Že od nekdaj je znano, da so imeli najbolj špehnate prašiče tisti, ki so jih krmili s krompirjem. Oglasite se še kaj .

Krompir @ 2006-01-05 09:20:15

O užitnosti krompirja,surovi krompir vsebuje lahko prebavljive sladkorje,ki se s kuhanjem spreminijo v škrob.Uživanje soka surovega krompirja je zelo ugodno za kožo,odstranjuje razne njene pomankljivosti.Čiščenje kože povzroča visoka vsebnost kalija,žvepla,fosforja in klora.Ko krompir skuhamo,se spremenijo v anorgansko obliko,ki pa ima za gradnjo organizma le majhno ali nikakršno korist. Krompirjev sok je zelo močan čistilec organizma.