Marko @ 2005-10-25 10:19:25

G. Ivan Maršič! Sem končal študij, ustvaril družino in sem dobrega zdravja. Pri mojemu stricu, ki je živel v istem kraju, sem lahko spoznal kaj pomeni, če si pogosto bolan in umreš dosti prezgodaj. Nič ni hotel slišati o zdravi prehrani. Iz tega, kar sem prečital na Vašem Internetu, sem spoznal, da je bil zasvojen s sladko, mesno in mastno hrano. Sam sem se odločil , da bom storil vse kar je v moji moči, da ohranim zdravje. Rad bi se Vam približal. Internet imam v službi in doma, in če ne boste hudi, Vas bom še večkrat prosil za nasvet. Najprej bi Vas prosil za informacijo o tem katera živila priporočate in katera odsvetujete. Hvala za Vašo prijaznost ! Marko iz okolice Kranja

Ivan Maršič @ 2005-10-31 10:50:34

Spoštovani Marko ! Če primerjamo naš organizem z zelo kompliciranim strojem, potem bi, da bi nam stroj dolgo in brezhibno deloval, spoznavali njegov mehanizem in mu stregli s tistim,kar stroju omogoča optimalno delovanje. Enako je z našim telesom, le da njemu strežemo kakor se nam zdi in pri tem nas usmerjajo razvajene brbončine in oči s pogledom na pripravljeno hrano. Skozi razvoj je bil človek vedno bolj lačen, kakor sit, sedaj pa hoče to nadomestiti. V želodec si tlači vse mogoče, ne da bi se vprašal, če to njegov 'stroj' tudi potrebuje. Rezultat tega v razvitem svetu pa je: vsak drugi je predebel in enako ima vsak drugi eno izmed kroničnih bolezni: hipertenzijo, srčno-žilne bolezni, diabetes, revmo, raka, alergijo itd. Tukaj ni prostora, da bi našteval zdrava živila.O tem veliko najdete tudi na mojem Internetu. Priporočam vam knjigo z naslovom: 'Hrana-zdravilo za dušo in telo',ki je izšla pri Tehnični založbi v Ljubljani. Oglasite se še kaj in rad vam bom odgovoril.

Zdrava hrana @ 2006-01-05 08:43:57

Preberi knjigo, Helmut Wandmaker.če hočeš biti zdrav, proč s kuhinjskim loncem ali Norman W.Walker:zelenjavni in sadni sokovi.