Helena @ 2005-08-09 12:28:41

Zanima me, kaj menite, če otrok poje malo hrane, po domače rečemo, da je kot ptiček. Ali zares pretežno zdrav štiriletni otrok rabi tako malo hrane, da pri vsakem obroku da v usta dve do tri žlici hrane in zvečer popije kozarec mleka. S siljenjem dosežemo kontra učinek, kaj mislite vi?

Ivan Maršič @ 2005-08-17 08:57:39

Spoštovani, ne delajte si preveč skrbi, če otrok malo je. Važno je, da se normalno razvija in da je zdrav. Nekateri potrebujejo manj hrane kakor drugi. Bolj jo izkoristijo. Dogaja se ravno obratno: mnogi so že zasvojeni s prevelikim tekom po hrani in so bolj bolni, kakor zdravi. Nekateri športniki dokazujejo, da lahko ob zelo skromni hrani, dosegajo vrhunske rezultate, tudi če je treba teči na 42 km. Otroku ne dajte trajnega (alpskega) mleka. Vaš zapisi "Učitelj pride, ko je učenec pripravljen", lahko razumem tudi tako, da je otrok učitelj, ki bo vas učil, da ne živimo zato, da bi jedli, ampak obratno. Oglasite se še kaj.

Helena @ 2005-08-22 12:32:15

Vaš zapisi "Učitelj pride, ko je učenec pripravljen", lahko razumem tudi tako, da je otrok učitelj, ki bo vas učil, da ne živimo zato, da bi jedli, ampak obratno. Hvala lepa, kar nekaj primerov otrok poznamo kjer bi se lahko starejši učili od njih. Tudi v našem primeru je mogoče tako. Vse razumem kar ste navedli, mogoče me je motila izredno majhna količina hrane v primerjavi z drugimi otroci, ki jih opazujem.