Romi @ 2004-06-30 09:06:14

Spoštovani g. Maršič, mene pa zanima, kaj menite o čokoladi s 70% kakava. Menda naj bi bila bolj zdrava (veliko antioksidantov), vsebuje pa tudi zelo malo maščob in sladkorja. Nima takega učinka na krvni sladkor kot navadna (jaz se po sladkorju (zlasti pijačah) počutim nasičeno in utrujeno, zato se ga izogibam), Ta čokolada pa nima tega učinka. Pri nas se dobi vglavnem uvožena, dela jo pa tudi Gorenjka. Kaj menite? Jaz se ji včasih preprosto ne morem upreti, čeprav sicer pazim na prehrano in sladkarij ne jem. Lep pozdrav, Romi

Ivan Maršič @ 2004-07-01 09:45:48

Jaz čokolade ne jem in jo tudi ne priporočam. Je zelo redilna, razen sladkorja pa ni v njej kaj tekega, kar potrebujemo za zdravje. Skušajte premagati željo po čokoladi, k temu vas navajajo le okuševalne brbončice, ki jih imamo na jeziku. Kadar vas 'prime', da bi jedli čokolado, raje žvečite kako suho sadje. Želim vam, da bi uspeli !