Damjana @ 2007-11-12 21:37:59

Cenjeni g. Maršič, sledim vašim vprašanjem in odgovorom, ki jih imate na Internetu in ker vsakemu vljudno ter razumljivo odgovoite, sem se tudi sama odločila, da pošljem vprašanje, Pogosto imam vnetje sečnega mehurja. Dobivam antibiotike, ki so mi pred leti pomagali, sedaj pa vedno manj. Bojim se, da se akutno stanje spremenilo v kronično. Slišala sem, da bi morala sama kaj več storiti, posebno s hrano, ki jo vi priporočate. S to težavo se ubadajo še mnoge ženske, ki jih poznam in vem, da bi rade kaj same stoprile za svoje zdravje. Pričakujem vaš odgovor in Vas lepo pozdravlja Damjana iz okolice Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2007-11-17 09:17:59

Cenjena gospa Damjana Znano je, da imajo mnoge ženske pogosto vnetje mehurja. Že sedenje na hladnih tleh je lahko vzrok. Ker se zdravite z antibiotiki, je treba znova okrepiti črevesno sluznico s probiotiki. Svetujem, da dvakrat na dan pojeste skodelico probiotičnega jogurta. Najboljši in najcenejši bo tisti, ki si ga sami pripravite po mojem receptu. Več o tem je napisanega tudi v Nedeljskem dnevniku pred 14 dnevi. Prednost dajte zdravi prehrani. Zdravnik dr. Peters, v knjigi 'Domači zdravnik', odsvetuje uživanje citrusov, paradižnika, kajenje in pitje prave kave. Nadalje zelo priporoča pitje brusničnega soka ali čaja, nosite toplo bombažno perilo, ne uporabljajte dezodorantov za intimno nego, namesto kopanja, se raje prhajte. Želim vam, da bi uspeli- pozdrav od Ivana Maršiča

2008-01-10 09:18:12

Ko smo že pri vnetju mehurja ... Zdravnik mi je postavil podobno diagnozo. Akutno vnetje. (Za prekomerno aktiven sečni mehur naj bi bil premlad (30)). Večjih težav ni bilo, le neprijeten občutek, oziroma občutek, da vse ni tako, kot bi moralo biti in seveda nenadna potreba po uriniranju, kjer se je navadno izločilo manj seča. Pri večjih količinah pitja sem eno noč moral potrebo opravljati vsaki dve uri. Krivdo sem pripisal mrazu ter premalo toplim oblačilom. Laboratorijski izvidi so bili v redu. Nenavadnega občutka "hladnosti" ni več, se pa še vedno pojavlja nenadna potreba po mikciji in občutek, da v predelu mehurja ni vse v redu (a ni bolečin ali pekočega odvajanja). Od prvih simptomov je minilo cca. 20 dni. Dnevno zaužijem okrog 1.5-2 litra tekočine. Vsakršen nasvet je dobrodošel. Hvala!