Gregor K @ 2008-07-16 14:15:20

Pozdravljeni! Lepo bi Vas prosil da mi bolj natančno obrazložite pripravo močnika. Koruzna moka je moka ali zdrob? To torej zmešate v hladno vodo. Kaj pa potem? Napisali ste "v že pripravljeno zavreto vodo ..." je to voda z moko ali ne? Oprostite res nisem kuhar, imam pa velike probleme s prebavo. Prosim za odgovor. Najlepša hvala, Grega

Ivan Maršič @ 2008-08-09 09:56:10

Cenjeni g. Gregor, koruzni močnik pripravite tako, da vsujete v krop odmerjeno količino moke. To je lahko tudi zdrob, naj pa ne bo instant moka. Pomešajte, naj se malo kuha in dodaste še narezano čebulo, ki naj tudi malo povre. Odstavite od plošče in dodajte še česen, petršil in drugo zelenjavo. Šele na krožniku solite in zabelite z oljem ali kislo smetano. Kadar se ne počutim dobro, si pripravim tak močnik in zelo dobro mi dene. Poskusite in mi sporočite kako ste usperli. Ivan Maršič.