Julijana @ 2006-04-25 09:09:10

Gospod Maršič, Vi odgovarjate na mnoga vprašanja in upam, da boste odgovorili tudi meni. Stara sem 24 let, zaposlena, sem vesele narave, vendar se ljudje ne pogovarjajo radi z menoj. Prijateljica me je opozorila, da širim slab zadah iz ust. Bila sem pri zdravniku, ki mi je rekel, da naj bolj pazim pri hrani in naj ne jem raznih dišavnic, kot so česen, čebula. Jaz se tremu le t ežko izogibam in mama mi je rekla, da smrdim iz ust, čeprav ves teden nisem jedla omenjenih začimbnic. G.Maršič, kaj mi boste vi svetovali, ki znate vsakemu dati dober nasvet. Julijana -nesrečnica.

Ivan Maršič @ 2006-05-03 09:05:17

Spoštovana Julija ! Najprej poskusite z zdravo hrano. Ne jejte ocvrte in pečene hrane ter čimmanj slaščic. Jejte več žitnih jedi, razne kosmiče. Zelenjavi dodajte liste koprive, ki jih lahko že nabirate. Vzroki za slab zadah so lahko tudi v piškavih zobeh, vnetih mandeljih, bolnih jetrih in zaradi želodčnih težav. Prosim vse, ki so odpravili slab zadah iz ust, da nam se javijo in tako pomagamo naši Julijani ! Že v naprej se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam ! Ivan Maršič.

S.Z. @ 2006-10-04 15:49:34

Informacije o zadahu lahko dobite tudi na forumu, ki je posvečen tej nadlogi - halitozi: http://halitosis.mojforum.si/ Drugače pa se da pomagati predvsem z zdravo prehrano, kot je že g. Maršič omenil.