Jani @ 2006-01-04 09:43:35

Dobrotnik gospod Maršič! Najprej Vam voščim SREČNO NOVO LETO 2006! Zdravja Vam ne bom voščil, ker ga imate toliko, kot redko kateri Slovenec. Če bi vsi znali in hoteli skrbeti z zdravo hrano za svoje zdravje, kakor Vi, bi nas ves svet občudoval. Sam se še kar trudim, da bi zdravo živel. Odkar se hranim tako, kakor Vi učite, so me nekatere bolezni zapustile. Nekdaj sem imel hude težave s prebavili. Med prazniki pa sem pojedel nekaj take hrane, ki jo ne bi smel(pršut, pražen krompir, goveja juha itd) in čir na želodcu me je takoj opozoril. Sprašujem Vas, kako naj ga potolažim. Za mene bi bilo bolje, da praznikov ne bi bilo. Povsod so mi ponujali in vsiljevali 'dobrote', ki so mi prej v škodo, kakor v korist. Lepo Vas pozdravlja Jani

2006-01-05 08:25:52

Sam veš kaj ti paše in kaj ne.Proti bolečinam,pa pomaga oziroma zdravijo, presni sokovi:korenček in solata,korenček pesa in kumare,sok presnega zelja,korenček in zelena,sok zelene.

Ivan Maršič @ 2006-01-10 11:51:48

Cenjeni Jani ! Hvala za voščilo ob Novem letu,tudi jaz vam želim veliko zdravja in manj prekrškov, ki vam bolezen obnovijo. Še iz časov pomanjkanja smo navajeni, da si za praznike privoščimo veliko, tudi nepotrebnega. Na jeziku imamo okuševalne brbončice, ki nam jih je mati narava dalo za to, da hrano preskusimo, če ni morda neužitna ali celo strupena. V zadnjih desetletjih pa smo brbončice razvadili in te nam vsiljujejo sladko, mastno in slano hrano. Posledice so: jemo več, kakor porabimo, maščoba se nam nalaga pod kožo in vedno več je sodobnih bolezni, ki nam grenijo življenje. Samo eno tretino tistega, kar pojemo, rabimo za sebe, dve tretjinui pa gre za stroške zdravljenja. Dobre volje smo takrat, ko ne čutimo svojih organov. Žal pa jim ne znamo prisluhniti česar si želijo. Priporočam vam, da se spet hranite na zdrav način, prednost pa naj imajo kaše, razni kosmiči in ričet. Veliko o tem je objavljenega v mojem Internetu. Hvalu tudi Gostu, ki vam je pred menoj odgovoril. Le kumaric vam ne bi priporočil, ker so težko prebavljive, še posebno, če imamo čir na želodcu. Oglasite se še kaj !