Milojka @ 2006-12-11 17:07:55

Cenjeni gospod Maršič ! V vaših odgovorih, na tem internetu, pogosto omenjate, da je vzrok bolezni zakisana kri. Mene zanima zakaj do tega pride, kako to preprečimo in kako si z domačimi pomagali lahko pomagamo. Ali bi lahko o tem kaj napisali na Internet. Morda veste tudi za mnenje kakega zdravnika. Od dostih slišim, da najraje sprejemajo vaše nasvete, če to pove tudi zdravnik. Bog naj Vas poplača za trud, ki ga imate z odgovori na naša vprašanja. Milojka iz Trebnjega.

Ivan Maršič @ 2006-12-19 11:07:47

Spoštovana Milojka ! Vedno več ljudi ima zakisano kri in žlezne tekočine.Prvi znak je v slabem počutju. Krivec pa je v napačni prehrani v kateri je preveč mesa, mleka, jajc, krompirja in sladkih jedi. Jetra in ledvica ne zmorejo sproti prečistiti kri in druge telesne tekočine ter strupnine izločiti iz telesa. Nastajajo kristali, ki povzročajo revmatizem in različne kožne izpuščaje. Svetujem jesti več žitnih jedi, še posebno ječmenovo, proseno in ajdovo kašo. Tudi polento in žgance je treba večjkrat jesti. Našel sem zapis zdravnice dr. Ane Krušič, ki je pravi, da se nam telo zakisa zaradi presežka uživanja beljakovin živalskega izvora. To tudi slabo vpliva na telesno odpornost. Zdravnica je še dodala, da še ni srečala ljudi, ki bi dosegli visoko starost, če so uživali nezdravo hrano.Visoko starost pa dosegajo tisti , ki uživajo kakovostno,skromno in naravno hrano. Telo vselej teži k zdravju, dosega pa tako, da se nenehno čisti odpadnih snovi. Težave z zdravjem nastanejo le tedaj, kadar kršimo naravne zakone življenja, je zapisal nek drug zdravnik. Sprejmite pozdrav od Ivana Maršiča.