andreja @ 2006-07-02 22:10:17

Lep pozdrav še enkrat iz BK. Hvala za odgovor z naslovom železo. Sedaj pa bi vprašala naslednje: iz kmetije prinesem sveže mleko in ga zavrejem, počakam da se ohladi in dam zamrznit. To počnem ker se nimam možnosti vsak dan vozit po mleko. Kako je s tem? Še enkrat hvala za odgovor in lep dan, ter srečno!

Ivan Maršič @ 2006-07-11 17:02:43

Cenjena Andreja ! Moje izkušnje mi odsvetujejo zamrzniti kravje mleko. To pa ne velja za kozje. Sami se prepričajte in če vam to uspe, imate izkušnjo več. Kadar sam kupim sveže mleko pri kmetu, ki krmi krave samo s pašo in senom, tako mleko na kratko prevrem, ohladim in ga vsaj 4 dni lahko hranim v hladilniku. Nekaj mleka pustim pri sobni temperaturi in imam prijetno domače kislo mleko. Marsikje imamo kmetije, ki pridelajo bio mleko. Kmet v Gotenici pri Kočevski Reki ima 100 krav in jih krmi samo z naravnimi krmili. Sporočite nam vaše izkušnje. Vas pozdravlja Ivan Maršič.