Franci iz Ribnice @ 2004-09-20 22:12:19

Rad imam fižol, takega v zrnu in v stročju. Nadomešča mi meso, ki ga nimam rad od kar sem slišal za nore krave. Fižol pa me napenja in pogosto se moram prevetrit. V pisarni pa to ni tako enostavno. Od g.Maršiča bi rad slišal za mnenje, če priporoča fižol in kako omiliti pline. Po stročju nimam tako močnih plinov. Nekje sem prebral, da so fižolivi kalčki zelo zdrava hrana. Pričakujem odgovor in se zahvaljujem ! Franci iz Ribnice.

Ivan Maršič @ 2004-09-22 22:08:31

Bodite dovolj potrpežljivi ter vstrajni in ugotovili boste katere jedi vam delajo vetrove. Najbolj pogosto napenjata mleko in fižol. Proti napenjanju pa pomaga lahka in zdrava hrana. Od začimb je uspešen česen, poprova meta in ingver. Star pregovor pravi: dober prdec zaleže bolj kakor dohtar. Skrb za svoje zdravje ne smemo zanemariti !

rozika2 @ 2004-12-13 22:48:31

Pozdravljeni! Moje vprašanje se nanaša na to temo, glede vetrov. Ali lahko sklepam iz vašega odgovora, da ni s prehrano nič narobe, če imaš zato vetrove. Jaz osebno jih imam zares veliko in je v javnosti res nadležno. Drugače pa jem skoraj vsak dan katero od sledečih stročnic: čičeriko, zeleno lečo, sojo, vendar v zelo majhnih količinah - približno tri do štiri velike žlice. Ponavadi si jih pripravim skupaj s kosmiči, semeni, malo pšeničnih otrobov, rozin in rahlo navlažim. Zanima me vaše mnenje o tej kombinaciji mojega običajnega kosila in vaše splošno mnenje o kosmičih, saj si jih pripravim tudi po dvakrat ali trikrat na dan. Lepo vas pozdravlam! rozi