Marcela @ 2005-06-16 08:01:50

G . Maršič, v podjetju nas se je precej odločilo, da postopoma nehamo jesti meso in bomo jedli več stročnic. Tisti, ki so to storili že pred enim letom, so bolj zdravi, polni energije in vedno dobre volje. Doma je moj sin na računalniku odkril vaš Internet in sedaj ga imamo tudi na računalnikih v službi. Kolegice so me prosile, da naj kaj več zvem o tem, kako kuhati fižol v zrnju, da bo manj napenjal in ne delal prebavne vetrove. Ali lahko kaj o tem poveste, in če ste to tudi sami preizkusili. Hvala in kmalu na svidenje ! Marcela iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2005-06-20 20:50:44

Fižol preberite in ga zvečer namočite v hladni vodi.Pred kuhanjem ga splahnite in kuhajte na močnem ognju 15 minut, na to pa zmanjšajte toploto in pustite, da se fižol počasi skuha do mehkega. Proti koncu kuhanja dodajte lovorjev list, kumno, sesekljano čebulo in česen in zmerno osilite. Zebelite ga šele, ko bo pripravljen za jesti. Uporabite hladno olje. Sporočite nam kako ste uspeli.