manko @ 2007-01-02 23:52:08

Imam ginekomastijo, star sem 27 let... iam 72kg pri 185cm, tako da ni mogoce reci da sem debel. Zdravniki se vedno trdijo da zna zadeva izginiti sama. Ker nocem na operacijo me zanima ce je zadevo mozno izboljsati ali celo popraviti s pravilno prehrano. Ne jem mesa, ravno iz tega razloga. Slisal sem namrec da imajo moski povecane prsi ravno zaradi rasnih hormonov, ki jih dajejo piscancem itd. Ali lahko vi kaj priporocate? Hvala, lep pozdrav!

Ivan Maršič @ 2007-01-11 09:23:14

Spoštovani Manko, vem, da vam je neprijetno zaradi ginekomastije. Vedeti pa morate, da ni tako redek pojav, da moškim rastejo prsi. Preveč imate v sebi ženskih hormonov. To je lahko prirojeno in dodano z uživanjem hrane, ki vsebuje hormone. Dajajo jih živini, ki jo gojijo v farmski reji. To ste že sami spoznali in ste se odrekli piščančevem mesu. Možno je, da so dodani hormoni tudi v drugem mesu. Svetoval bi vam, da uživate predvsem zdravo hrano, ki ni ocvrta. naj bo čimveč žitnih izdelkov: polnozrnati kruh, različne kaše, zelenjava, razen krompirja in veliko sadja. Upam, da ne kadite in ne pijete kave. Iskreno vam želim, da bi vam vse to pomagalo. Vas pozdravlja Ivan Maršič.

Luka @ 2007-05-02 01:40:38

Jaz pa imam podoben problem. Star sem 21 let, s športom se ukvarjam takorekoč vsaki dan, jem zdravo... Velike imam samo bradavice na prsih zaradi česar mi je precej nerodno. Če grem npr. v mrzlo vodo, se skrčijo in izgledajo v redu. Kaj lahko storim? Zdravnica mi je rekla, da bo to zginilo, ko ne bom več v puberteti. No, mislim, da je puberteta za mano