Sara @ 2005-09-27 10:03:54

Cenjeni zdravilec Ivan Maršič ! V knjigovodski pisarni nas dela precej žensk. Veliko je predebelih in vsak dan govorimo o tem kako bi shujšale in bile bolj zdrave. Jaz sem zadolžena, da redno sledim vašemu Internetu in tudi na sebi preizkusim, če drži kar ste zapisali. Tudi mnoge druge sprejemajo vaše nasvete. Moja prijateljica pa ima težave pri jedi mlečnih izdelkov(jogurt, kislo mleko) in ne prenese krušne izdelke v katerih je pšenična moka. Prebrala je, da je treba hrano prilagoditi krvni skupini, ki jo kdo ima. Pri tem pa sva ugotovili, da ima prijateljica drugačno krvno skupino od ostalih. Ona je prepričana, da je to vzrok za njene težave. Prinesla je knjigo zdravnice z naslovom "Diete za krvne skupine" in tam res piše, da je treba prehranjevanje uskladiti z vsako krvno skupino posebej. Vi ste zagotovo zelo znan strokovnjak za zdravo hrano in bi želele prebrati vaše stališče. Hvala in lep pozdrav ! Sara iz Ljubljane

Ivan Maršič @ 2005-10-03 20:26:28

Cenjena Sara ! V Ameriki vedno kaj raziskujejo in naj bi tudi odkrili, da je posamezno živilo povezano s krvno skupino, ki jo kdo ima. Vemo, da so štiri: 0, A, B, AB.Sam s tem nimam izkušenj, bom pa se poglobil v dostopno literaturo. Išli sta dve knjigi, prvo je napisal ameriški zdravnik dr.Peter D'Adams, drugo pa je izdala Mladinska knjiga in ima naslov Anita Hesmann-Kosaris 'Diete za krvne skupine'. Preberite, ravnajte se po njej in poročajte kako ste uspeli. Hvala !

cecil @ 2005-10-17 20:50:45

Že nekaj časa se predvsem mož ravna po tabeli in navodilih, ki jih je v svoji knjigi opisal D Adamo, tudi recepte iz knjige Diete za krvne skupine uporabljava. Mož trdi, da vkolikor zaužije hrano, ki je za njegovo kvno skupino neprimerna (kruh, testenine ipd) da se poćuti precej manj razpoložen za delo in nasploh. V tem času sv poskušala pridobiti različna mnjenja, vendar so zelo deljena. Predvsem menim, da telo različno hrano absorbira, za določeno hrano potrebuje organizem dalj časa, kar povzroča, da smo po zaužiti hrani leni in nerazpoloženi. Če se opazuješ, takoj veš, katera vrsta hrane ti ustreza in katera ne.