marinka @ 2006-02-21 15:09:42

g. Maršič! Stara sem 18 let. Pred 10 dnevi sem imela operacijo ciste na jačniku. Po operaciji imam zelo napihnjen trebuh. Zdravnik mi je svetoval naj ne jem hrane, ki napihuje. Zanima me ali je prehrana v tem primeru dejansko povezana z napihnjenostjo trebuha? Zanima me ali bo ta napihnjenost izginila in po kolikem času? Mi poveste prosim seznam živil, ki napihujejo.

Ivan Maršič @ 2006-02-27 11:02:48

Spoštovana Marinka ! Svetoval bi vam, da opustite težko prebavljivo hrano. Ne jejte ocvrtih jedi, sladkarij, fižola, mastne in preslane hrane. Vsaj za 2 tedna prenehajte jesti živilo, ki ga največ pojeste in sumite, da vas napihuje. S takim testiranjem boste odkrilo živilo, ki vas napihuje. Zelo važno je tudi, da ne jeste hkrati oglikove hidrate(npr.krompir) in beljakovine(meso). Prvo potrebuje za prebavo lužinasti želodčni sok, drugo pa kislega. Zaradi tega se hrana ne prebavi v želodcu, ampak v črevesju in tako nastajajo plini, ki napihujejo. Prebava pa se močno podaljša , tudi do 48 ur. Tudi ne smemo pozabiti, da moramo hrano dobro prežvečiti, v miru pojesti, ne jesti prehladno in ne prevročo. Oglasite se še kaj.

2008-11-07 19:08:00

jhfgjgfjfgf

2008-11-07 19:12:09

ŽIVJO, jaz imam podoben problem, le da je moj trebuh konstantno napihnjen, kar me zelo moti, sicer nimam težav s preveliko težo delala sem trebušnjake,moj trebuh je popolnoma trd,ampak kljub temu napihnjen (vsak dan,tako da res ne vem kaj naj jem da ne bo,hrana pa je definitivno tista,ki me napihne,saj se zjutraj zbudim z ravnim trebuhom. mislm, da se prehranjujem dokaj zdravo,ne vem kaj naj naredim -ali moram nujno ločevati oh&bel, ker sem napihnjena tudi če pojem solato...hvala za odgovor, ker me moj problem včasih res spravi v zadrego,nekdo me je celo vprašal, če sem noseča (res izgleda tako).