Gustel @ 2007-06-21 10:57:55

Gospod Maršič, zmerno kadim že 40 let. Zdravstvenih težav do sedaj nisem imel. Doma v stanovanju ne kadim. Kadilci smo vedno bolj omejeni glede na prostor kje lahko še kadimo. Z novim zakonom pa bo to še huje. Mogoče bo celo tako, kakor je bilo pred drugo vojno. Oče mi je pravil, da so žandarji bolj lovili tiste, ki so imeli vžigalnike, kakor tatove. Država je imela monopl nad izdelovanjem vžigalic in žandarji so preganjali vse, ki so si cigarete prižigali z vžigalnikom. 'Kamenčke' za vžigalnike so mnogi tihotapili iz Avstrije. Sam se bom skušal postopoma odvadit kajenja, recimo v 2 letih. Rad pa bi vedel, kaka hrana je primerna za kadilce. Če kaj veste o tem, gospod Maršič, vam bodo mnogi kadilci zelo hvaležni. Po uradnih podatkih je vsak tretji Slovenec tudi kadilec. Hvala in čakam na odgovor! Gustel iz Grosuplja

Ivan Maršič @ 2007-06-23 11:51:04

Cenjeni g.Gustl! Res ste postavili dolg rok do katerega boste opustili kajenje. Če se ga boste držali, bo tudi to bolje kakor nič. Priporočam zdravo prehranjevanje, posebno še različne kosmiče. Ovseni in rženi najbolj nevtralizirajo kislost krvi. Zdravnik dr.Mindell, v učbeniku 'Hrana kot zdravilo', ima na strani 231 še druga priporočila glede hrane, ki zmanjšuje škodljivost kajenja. To knjigo si sposodite v bližnji knjižnici in jo preberite. Želim Vam, da bi bili uspešni ! Vas pozdravlja Ivan Maršič