Bojan @ 2008-10-10 20:52:50

G.Maršič. moj stric je večkrat bolan.Povedal sem mu, da poje preveč rdečega mesa. Najmanj za kosilo, pa še kako drobovino za večerjo. Odgovoril mi je, da je začel kupovati in jesti konjsko meso, ki da je zdravo živilo in ga jedo tudi tisti, ki ne jedo govedine in svinjine. Kaj Vi svetujete glede uživanja konjskega mesa ? Vas lepo pozdravlja Bojan iz okolice Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2008-10-17 17:01:43

Cenjeni g.Bojan, tudi konjsko meso se šteje med rdeče, tako kot goveje meso, meso drobnice in svinjina. Razlika je samo v tem, da konje manj krmijo z umetno hrano, manj jim dajejo zdravil in rastnih hormonov Meso ima v sebi veliko živalskih beljakovin in maščob. Vse to pa v večjih količinah škodi zdravju. Še važnejša je priprava mesa. Ocvrto ali pečeno meso je v hudo breme zdravju, še posebej, če je za prilogo še krompir. O tem svetujem mnogim že 40 let in kdor je poslušal, je kmalu ozdravel. Jejmo več žitnih izdelkov, na primer kosmičev in kaše. Ne pozabimo na probiotični jogurt, ki si ga lahko sami pripravimo. Nobena bolezen ali slabost se ne razvije čez noč. Nastaja, ker kršimo naravne zakone, in ignoriramo prve znake. Glavni krivec je nezdrava prehrana, čezmerno delovanje organa in slaba higiena. Pozdravite Vašega očeta in želim, da bi bil trdnega zdravja tudi še v pozni starosti. Vaš Ivan Maršič