Manca @ 2007-07-31 21:20:30

Gospod Maršič, imamo svoj zelenjavni vrt in skoraj vsak dan pripravim solato. Začinim jo s soljo, česnom, solatnim oljem in vinskim kisom. Mož ima težave z želodcem in mu je solata vedno prekisla. Slišala sem, da nekateri za preliv porabljajo jogurt. Rada bi zvedela vaše mnenje. Hvala! Manca.

Ivan Maršič @ 2007-08-04 08:58:09

Cenjena gospa Manca, vem, da pri nas pogosto dajo na solato vinski ali jabolčni kis. Ta morda ustreza tistim, ki imajo premalo želodčne kisline. V Nemčiji dajo na solato sladkor. Sam že dolga leta ne uporabljam kisa, ampak jogurt, poleg olivnega olje, česna in malo soli. Največkrat solato, predvsem radič, pomešam s kašo ali drugim, kar je pripravljeno za obed. Del solatnega preliva so tudi lahko druge začimbnice, ki jih gojimo na vrtu, na primer rukola. Prejmite lep pozdrav od Ivana Maršiča