Izidor @ 2006-03-06 11:31:06

Cenjeni g. Ivan ! Sedaj nisem bolan,čeprav sem se že srečal z Abrahamom, poznam pa mnoge, ki pogosto rabijo zdravnika in jemljejo zdravila. Podpiram Vaše ideje o tem, da moramo tudi sami kaj več storiti za svoje zdravje. Imam bratranca v Ribnici in on mi je povedal, da imate o tem tudi redne oddaje na lokalnem radiju Univox. Žal tega radija na Igu ne slišimo. V svojem internetu ste že vekrat priporočili uživanje pivskega kvasa. O tem nič ne vem, pa bi rad kaj več vedel. Ali je to kvas , ki ga žena uporablja pri peki domačega kruha. Tega bi težko jedel. Hvala Vam in želim, da bi nam še dolgo svetovali. Že marsikdo je spoznal, da si z hrano lahko krepiš ali pa uničuješ zdravje. To je tudi Vaša zasluga. Izidor iz Iga pri Ljubljani.

Ivan @ 2006-03-14 10:32:35

Spoštovani Izidor ! Res je, da večkrat priporočam jemanje pivskega kvasa. Naj povem, da ta ni enak pekovskemu kvasu. ki rad povzroča vrenje v črevesju. Pivski kvas pripravlja Biotic iz Celja, dobi pa se tudi uvoženi iz Nemčije, ki je v ličnih stekleničkah. Pivski kvas je bogat vir skupine vitaminov B. Vsebuje tudi rudnine, ki jih telo potrebuje. Na primer kalcij,magnezij, železo, krom in selen.Je bogat z beljakovinami in ima le malo maščob. Pomaga pri boleznih kože, ugodno deluje na možganske celice, povečuje vzdržljivost pri delu in poveča sijaj las ter nohtov. Priporočajo ga tudi revmatikom, sladkornih bolnikom in pri krepitvi zdravja po operacijah ali obsevanjih. Priporočena količina je navedena v navodilih, ki jih dobimo ob nakupu. Najlažje ga zaužijemo z vodo ali s sadnim sokom. Lep pozdrav ! Ivan Maršič