Jožefa @ 2005-12-08 15:25:35

Dobrotnik gospod Maršič! Jaz sem bila na vašem predavanju, ki ste ga pred leti imeli v Metliki. Iz vaših besed sem čutila, da ste dobri v srcu in hočete ljudem pomagati. Imam pa eno vprašanje. Iz tega, kar mi moj vnuk prečita iz računalnika, sem si posebej zapomnila, da ste proti kavi za to, ker da jemlje kalcij iz kosti. Imam precej krhke kosti in se bojim, da pride do zloma, če bi padla. Spijem največ dve šibki kavi na dan in mislim, da bi kalcij, ki mi ga jemlje kava, lahko nazaj dobila s hrano, ki ima v sebi veliko kalcija. Samo ne vem katera je ta.Rada jem zelenjavo in krušne izdelke, mesa pa ne. Imam tudi slabe zobe. Stara bom 70 let. Bog Vas naj poplača za vso dobroto ! Jožefa iz Metlike

Ivan Maršič @ 2005-12-12 12:07:38

Jožefi iz Metlike ! Na predavanjih, ki jih imam in pri svetovanju, zelo poudarjam pomen kalcija in železa za dobro zdravje.Če tega primanjkuje, telo ne more uravnoteženo delovati. Z uživanjem zdrave hrane praviloma dobimo dovolj kalcija, ki ga je precej v kislem mleku in jogurtu, v mladi zelenjavi, stročnicah in polnozrnatem kruhu. Največkrat se zgodi, da nam pitje kave črpa kalcij. Enako velja za živila, ki nam skisajo kri, kot je meso. Poskusite opustiti pitje kave in namesto nje, pijte zeleni čaj. K odvajanju pitja kave pomaga tudi ovseni čaj. Sporočite mi, kako ste uspeli .

Kalcij @ 2006-01-05 10:01:30

Samo iz surove zelenjave in sadja lahko dobimo kalci .Nikakor pa ne iz mleka in mlečnih izdelkov,ter Kruha in ostalih predelanih žit.