Robert @ 2006-04-12 20:45:24

Gospod Maršič, kako si pomagati s hrano, da si utrdim imunski sistem, mi je postal glavni hobi. Še kot otrok in kasneje sem bil velikokrat bolan in bi rad svojim potomcem dokazal, da nagnjenost k boleznim niso nujno podedovali. Seveda bi moral najprej sam za zgled in pokazati, kako naj poskrbimo za zdravje. Sedaj se hranimo manj zdravo, res je, da tudi pod vašim vplivom ne jemo več ocvrte hrane. Imamo pa radi krompir, svalke iz moke, poleti tudi paradižnik in ob nedeljah mesno juho z rezanci. Kaj bi nam Vi svetovali ? Robert iz Lendave

Ivan Maršič @ 2006-04-18 10:58:39

Cenjeni g . Robert ! Cenim vašo odločitev, da boste najprej sami poskrbeli za svoje zdravje in zdravje članov vaše družine. Splošno je znano, da se ljudje v Prekmurju napačno hranite, predvsem pojeste veliko mesa in maščob, ki jih je veliko v mesu. Dokaz je tudi to, da v povprečju živite 5 let manj, kakor Primorci. Za začetek vam svetujem, da ne jeste ocvrte ali pečene hrane. Izogibajte se tudi siru, jajcem in krompirju. Ne pijte kave. Mnogi zdravniki imenujejo govejo juho za živalski urin. Priporočam več žitnih jedi, posebno razne kaše, ki jih skuhate na vodi in šele na krožniku dodajte mleko ali kislo smetano, ali hladno olje in malo soli. Prav imate, ko ste zapisali, ni usodna dedna nagnjenost boleznih od staršev na njihove potomce. Do tega pride, če tudi potomci živijo in se hranijo na enak način, kakor njihovi predniki. Sporočite nam, kako uspevate. Vas pozdravlja Ivan Maršič.

2006-05-02 11:44:11

Cenjeni G. Ivan , čestitam. Namreč super-super ste tole napisali/povedali . Tudi sam bi podobno odgovoril . Dodal bi mogoče še prekomerno pitje alkohola , in prenehanju pitja žganih pijač . Vendar pa bi še vedno rad izvedel zakaj imenujete neka živila razhudniki ? Vnaprejšnja hvala za odgovor, Boštjan iz Kamnika .