Romi @ 2007-05-11 20:54:34

Spoštovani! Ponovno se vam javljam in se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Pred kratkim sem na internetu našla sestavek informacij g. Fajdige o kandidijazi. Opravila sem test s slino in vodo in žal ugotovila, da imam to bolezen. Mama tudi. Pri sebi sem našla najmanj 10 simptomov, ki naj bi naznajali to bolezen. In kaj sedaj? Kaj jesti? V spodnjem naslovu (novi način prehranjevanja) sem napisala kako se prehranjujem. Se vam zdi to dovolj? Oziroma če mi lahko karkoli svetujete. Res se želim pozdraviti in bom sprejela vsakršno dijeto. No, soja in sojini izdelki mi pa sploh ne ustrezajo. Po zaužitju imam grozne bolečine v želodcu. Hvala za odgovor, LP Romi

Ivan Maršič @ 2007-05-19 10:05:21

Spoštovana Romi ! Kandidijaza postaja vsepogostejša nadloga človeka in povzročiteljica mnogih bolezni. Vendar tako, kakor za vse druge kužne bolezni, velja tudi zanjo, da se namnoži tam, kjer so zanjo ugodni pogoji. Največkrat se to zgodi v debelem črevesu, kadar z zdravili (antibiotiki) uničujemo zdravju koristne mlečno kislinske bakterije in tako nastane prostor za razvoj škodljivih glivic . Razmnoži se rada na sluznici, posebno še na spolnih organih. Največ bomo storili, če bomo manj jedli sladke hrane in ne pili sladke napitke. Glivici prija zakisano telo, ki ga čezmerno povzročajo preveč sladkih jedi. Na mojem spletu imate precej napisano o živilih, ki skisajo telesne tekočine. Preberite! Vesel sem vaše ugotovitve, da vam škodi uživanje soje. Marsikdo, ki je postal vegetarijanec in je meso zamenjal s sojo, je spoznal, da ta ne spada med zdravo hrano. Soja je v glavnem gensko pridelana in v raznih izdelkih, ki jih prodajajo po trgovinah, industrijsko predelana. To pa škodi zdravju. Soja ima preveč beljakovin in te povzročajo prebavi velik napor, ker jih je treba spremeniti v energijo. Prav je, da sami preizkušate živila, ki vam bodo krepila zdravje . Oglasite se še kaj. Vas pozdravlja Ivan Maršič.

Romi @ 2007-05-20 09:26:09

Pozdravljeni! Se vam zahvaljujem za odgovor. Malo me skrbi še ena stvar. In sicer izgubljanje teže. Baje da je normalno, da pri drugačnemu načinu prehranjravanja na začetku izgubiš nekaj kg in jih potem pridobiš nazaj. Visoka sem 160cm. Prej sem imala 50kg, sedaj pa imam samo 46kg. Res je da sem na enkrat z jedilnika črtala vse mlečne izdelke, sladkor, belo moko in razhudnike. Ali bi morala storiti to bolj postopno? Moram priznati, da me ta hrana niti ne mika ko jo vidim v trgovini. Meso sem že prej zelo radko uživala. Vsak dan jem oreščke. Fizično se počutim ok. Se vam zdi to normalno? Kaki pa se vam zdijo ovseni industrijsko predelani izdelki? Namesto sojinih? Katera živila so po vašemu mneju iz veganske prehrane najbolj redilna? Hvala! LP, Romi