Lilijana @ 2006-03-28 11:44:28

Cenjeni gospod Maršič ! Vesela sem vašega interneta in več učiteljic je na naši šoli, ki redno sledijo prispevkom na Vašem Internetu in se o tem pogovarjamo.Hvala Vam za ves trud, ki ga vlagate ! Na šoli sem mentorica za krožek Spoznavanja zdravilnih rastlin . Obiskujejo ga učenci od 7 do 9 razreda OŠ. Med njimi je kar nekaj predebelih, ki so jim starši svetovali ta krožek, da bi kaj več zvedeli kako z zelišči shujšati in se zdravo prehranjevati. Vesela bom, če bi lahko na vašem Internetu imeli Malo šolo zdrave prehrane. Vsebino bi natisnila in dala prebrati tudi ravnatelju šole in kuharicam. Boste zmogli še to ? V naprej se Vam srčno zahvaljujem ! Učiteljica Lilijana.

Ivan Maršič @ 2006-04-05 17:11:12

Cenjena učiteljica Lilijana! Celo cenim Vaše prizadevanje, da bi učenci spoznali zdravilne rastline in se zdravo prehranjevali. To naj bi bila posebna skrb na sleherni osnovni šoli. Glede zdravega prehranjevanja je že precej napisanega in velja tudi za doraščajočo mladež. Zelo zanimiv je Vaš predlog, da bi na mojem Internetu imeli malo šolo zdrave prehrane. Sam nisem šolnik in Vas prosim, da mi pošljete kratek program o tem, kaj naj bi ta šola vsebovala. Pripravljen sem na svoje stroške priti v vašo šolo in imeti pogovor z učitelji ter starši otrok o tem kako se zdravo prehranjevati. Morda na dan, ko imate roditeljske sestanke. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič.

Institut Žalec @ 2006-04-18 11:43:32

Spoštovani g Maršič! Vesela sem bila vašega pisma. Nekoč ste že tesno sodelovali z našim inštitutom. Morda je pa to korak k ponovnemu sodelovanju. Glede vašega vprašanja vam pa odgovarjam: na mnogih osnovnih šolah smo že pomagali pri osnovanju vrtička zdravilnih rastlin tako z izborom, kot tudi s sadikami. Zato predlagam vsem zainteresiranim, da nas pokličejo ali nam pišejo preko e-maila na naslov: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije C. Žalskega tabora 2 3310 Žalec tel: 03/71 21 635 ali 03/71 21 600 fax:03/71 21 620 e-mail: natasa.ferant@guest.arnes.si Skupaj bomo naredili izbor rastlin. pri nas pa lahko vsak zainteresiran dobi tudi sadike, ki stanejo 120 SIT. Lep pozdrav Mag. Nataša Ferant.