Mara @ 2006-04-12 20:32:00

Gospod Maršič ! Letos želim nabrati nekaj več čemaža, ki bo kmalu zrasel. Nekateri člani naše širše družine so nagnjeni k obolevanju ateroskleroze. Znana zeliščarska mi je svetovala, da naj veliko uporabljam čemaž in ga pripravljam skupaj s česnom. Povedala mi je še, da čemaž lahko dodajam k različnim jedem in mnogi ga bolje prenašajo kakor česen. Vem za gozdne jase v katerih raste veliko čemaža in bi ga rada shranila za vse leto. Kako naj ga s hranim ? Hvala vam za dober nasvet. Za vaš internet mi je povedal sin, ki ima doma računalnik in mi vsakokrat prečita vprašanja in odgovore z vašega Interneta Vas pozudravlja Mara

Ivan Maršič @ 2006-04-18 10:33:48

Spoštovana ga. Mara ! Tudi sam zelo cenim čemaž. Za kaj vse ga lahko uporabljate, vam je povedala že zeliščarka. Pripomnil bi le t o, da ni smiselno hkrati uporabljati čemaž in česen. Oba imata enake učinkovine. Čemaž je manj primeren za sušenje. Oprane liste osužite, lahko razrežete in daste v kozarce s širokim grlom. Zalijete pa lahko s jabolčnim kisom, ali z oljem ali z medom. Oglasite se še kaj. Vas pozdravlja Ivan Maršič.

2011-04-18 19:56:00

nekje sem prečital, da čemaž pomaga tudi pri odstranjevanju mozoljev. Zanima me kako ga pripraviti, uporabiti in hraniti. lp Gojko