Zdravka @ 2008-10-21 20:29:18

Lepo pozdravljeni, gospod Maršič. Vesela sem, ker sem naletela na vaš forum. Ravno pravi čas, saj pri meni je čas za – nov začetek. Veliko sem naredila že slabega svojemu telesu zaradi izredno nezdrave prehrane, vem, a verjamem, da kljub temu lahko še kaj popravim. Bolje pozno kot nikoli, kajne? Niti malo nisem – zdravka. Precej je že obremenjeno moje zdravje. Kje naj začnem? Depresija. Jesenski čas otožnosti. Nimam kake medicinsko diagnosticirane depresije, a čutim spremembo v svojem razpoloženju, ki me sili k še povečanem uživanju sladke hrane. Čokoladke, piškoti, karkoli, samo da je sladko, sladko. Kako naj si pomagam? S spoštovanjem in dobrimi željami,

Ivan Maršič @ 2008-10-24 11:53:12

Spoštovana Zdravka, svetujem Vam, da se začnete zdravo prehranjevati in ne pozabite na fizično gibanje. Glede vaše potrtost (depresijo), poskusite uživanje sladkarij in čokolade, nadomestiti s suhim sadjem. Večkrat na dan se poglejte v ogledalo, v oči, in si polglasno recite «Še bo vse dobro in prav, vedno sem vesela«. Naučite se tudi kake sprostitvene vaje, na primer avtogeni trening in si tako krepite samozavest. Na voljo so učbeniki za vaje, na internetu je veliko o tem, v večjih krajih pa tudi organizirajo tečaje z različne sprostitvene vaje. Le glavo po koncu in stran z negativnimi misli. Vas pozdravlja Ivan Maršič.

Zdravka @ 2008-10-29 09:01:39

Hvala za odgovor, gospod Maršič. Res se trudim ta teden in slaščice nadomeščam s suhimi slivami ter jabolčnimi krhlji. Pa se mi v trgovini kar v glavi zavrti ob pogledu na sladke dobrote. Zato pa večkrat na dan pogledam na ta forum, da si s tem utrjumem svojo voljo in odločitev za zdravo življenje. Veliko dobrega vam želim.