Tatjanca @ 2007-01-09 09:32:44

Pozdravljeni. Najprej vam želim zdravo, zadovoljno in uspešno v novem letu. Stara sem 30 let in imam dve in pol letnega otroka. Z možem si srčno želiva še kakšen naraščaj, vendar se ne upam zanositi, dokler se ne bom počutila povsem zdrave. 1. GLAVA???????????? Že 2 - 3 mesece me boli glava - zadaj (tilnik, mali možgani, za ušesom???). V glavi čutim nek pritisk, zadaj pa je bolečina sunkovita in se seli iz leve na desno. Stalno čutim šumenje v ušesih in slabino (ne morem pa bruhat). Iščemo razloge, pa jih ne najdemo. Včasih tudi tablet ne pomaga. 2. TREBUH???????? Že vsaj dva meseca imam stalne bolečine v spodnjem delu trebuha. Menstruacija je neredna, imam policistične jajčnike, tudi prebava ni redna. Visoka sem 164 cm in težka 52 kg. Sem vegetarijanka. Hodim na redne ginekološke preglede. Trenutno se zdravim zaradi močnega belega toka. Po jemanju antibiotika in vaginalnih tablet ni nič bolje glede bolečin. Bolečina se seli iz leve na desno, pa spodaj. Bolečina je krčevita, sunkovita (kot strela pri nevihti). Imam napet trebuh. Bila sem na UZ trebuha, pa je vse v redu. Tudi UZ pri ginekologinji ni pokazal nič posebnega, razen policistične jajčnike. Bojim se, da ne bi šlo za kakšno obliko raka (na materničnem vratu ali na črevesju). Moram povedat tudi, da mi iz zadnjične odprtine uhaja "del črevesja". Mišica mi ne dela dobro. Ne vem, kaj bi to bilo. Osebna zdravnica mi je rekla, da ni to nič narobe, mene pa včasih zelo moti. Po tolikih dnevih bolečine v trebuhu so me bolele medenične kosti, sedaj pa že 4 dni križ. Ne vem, s čim naj povežem te bolečine (glava, trebuh, križ,...??). Zelo rada bi prišla spet na zeleno vejo in v pričakovanje novega naraščaja. Prosim, če mi lahko kako pomagate. Najlepša hvala.

Ivan Maršič @ 2007-01-16 11:29:44

Spoštovana Tatjanca! Hvala vam za novoletno voščilo. Vam želim več zdravja in naraščaj, ki si ga z možem tako želita. Pri tolikih težav, ki ste jih napisali, sem prepričan, da ni rešitve v zdravilih in različnih terapijah. Utrditi je treba vaš imunski sistem in postopoma bodo prenehale tudi telesne težave, ki jih imate. S temi bolezenskimi znaki, vas notranji 'zdravnik' opozarja, da nekaj narobe v vašem življenju. Premalo je, da ste postali vegetarijanka. Kdo uživa ocvrt sojin zrezek, namesto mesnega, je prišel iz 'dežja pod kap'. Zagotovo je hrana brez mesa, bolj zdrava, vendar mora biti tudi na zdrav način pripravljena. Ne sme biti ocvrta ali pečena in na druge načine kulinarično obdelana.Kar se lahko je presno, ne kuhamo. Hrano osolimo in zabelimo šele na koncu kuhanja, ali celo ko je že na krožniku. Jejte več žitmih izdeelkov, sadja in zelenjave, razen krompirja in paradižnika. Zelo vam bi koristil probiotični jogurt, posebej še pripravljen po mojem receptu. Svoje misli in želje imejte pozitivno naravnane. Ne mislite toliko na težave,ampak kako bo, ko teh težav več ne bo. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič

Tatjanca @ 2007-01-26 13:46:16

Hvala za odgovor. Upam, da imate prav in da bodo dobre misli rešile moje telesne težave. Moram priznat, da je že malo boljše, vendar sem slaba pri obvladovanju misli. Če imam malo več časa, mi misli že uidejo na probleme, kaj pa če bi bilo, kaj pa če se komu kaj zgodi, .... Upam, da bom zmagala. Glede prehrane lahko povem, da tudi ocvrtih, mastnih in sladkih (peciva, piškoti, bomboni) jedi ne uživam. Jem predvsem sadje in zelenjavo, navadne jogurte in kosmiče, riž, včasih testenine, riževe oblate, ribe, tuno,.... Izdelkov iz soje skorajda ne kupujem. Jem to, kar imamo doma. Imam pa eno vprašanje. Zakaj ne jesti krompirja in paradižnika? Ta nasvet sem že slišala, ne vem pa zakaj? Hvala.

Vesna @ 2007-02-05 16:40:07

Tatjanca, to vprašanje sem tudi jaz postavila g.Maršiču. Dobila sem zadovoljiv odgovor. Poglejte na Maršičev internet izpred 15 dni. G.Maršič odgovori na vsako vprašanje. Da bi to še dolgo zmogel, bi bilo dobro, da mu ne postavljamo enakih vprašanj. Pa brez zamere, mislim samo dobro. Vas in g.Ivana pozdravlja Vesna.