Osnovnošolka @ 2004-05-26 20:51:17

Občasno se mi naredi herpes na ustnici. Skušala sem že ugotoviti kaj sproži to zoprno bolezen, pa brez uspeha. Ali mi lahko pomaga ljudska medicina ? Nesrečna osnovnošolka. p.s. čisto slučajno sem odkrila vaš Forum. Je prav zanimiv in tudi moja mami hoče, da ji berem vsebino, ki je na Vašem Internetu, gospod Maršič

Michelle @ 2004-05-28 16:44:13

Živijo, verjetno ti bo gospod Maršič bolje odgovoril, toda tudi jaz imam to zoprno nadlogo. Jaz sem herpes prvič dobila v 8. razredu OŠ (torej pred 15 leti), in sicer na nosu, mehurčki pa so se pojavili vsakokrat, ko mi je padla odpornost. Kolikor jaz vem, je herpes virus in ko ga enkrat imaš, se pojavlja. No, zadnja leta pa se mi skorajda ne pojavlja več. Razlog za to vidim v tem, da bolj zdravo živim (več sadja in zelenjave, gibanja,...). Ko pa sem npr. pred leti imela herpes, mi je izredno pomagalo ognjičevo mazilo (iz Galenskega laboratorija - mislim, da se ga dobi samo v lekarnah na Primorskem). S tem mazilom se je herpes izredno hitro posušil, bolj kot s katerimkoli drugim. To so moje izkušnje s herpesom. Svetujem ti, da poskušaš čimbolj zdravo živeti, da boš bolj odporna. Pozdravček.

Ivan Maršič @ 2004-05-31 21:07:47

Sošolka ti je že lepo odgovorila. Svetoval bi ti, da krepiš imunski sistem. To storiš tako, da uživaš zdravo hrano, v kateri ne bo ocvrtega mesa in pomfrija. Upam, da tudi ne kadiš in ne piješ kave. Več o zdravi hrani preberi na mojem Internetu. Oglasi se še kaj.

Nesrečna @ 2004-06-03 10:06:14

V knjigi Vitamini in minerali sem našla dober recept za herpes na ustnici. Na strani 110 piše:raziskave so pokazale, da propolis deluje protivnetno, ko gre za herpes simplex. Če propolis vzamemo takoj,ko se pokažejo prvi znaki izpuščaja, lahko zmanjšamo možnost, da herpes nastane. Meni je res pomagalo. Poskusi še ti. Škodit ne more, razen če si alergična na propolis.