M. @ 2010-08-18 05:53:14

Spoštovani g. Ivan Maršič! Star sem 40 let in pred pol leta so mi ugotovili okužbo z gljivico kandida v prebavnem traktu oz. črevesju. Povzroča mi velike težave, od utrujenosti do pogostih drisk in bolečin po vsem telesu. Zanima me, kako mi lahko pomagate in kakšno dieto mi priporočate, da se znebim gljivice Candida. Menda ne smeš vsaj dva meseca uživati nič kruha, jajc, mleka, sladkorja, sadja, kisa, olja, kave, čaja... Ne vem ali to potem deluje?

Ivan Maršič @ 2010-08-18 05:58:58

Spoštovani M.! Vaše težave lahko rešite sami in to tako, da pričnete uživati hrano in čaje, ki bodo odpravili zakisanost, uredili limfne žleze, obnovili floro prebavnega trakta ter zagotovili splošno dobro počutje in zdravje. Sam sem pred skoraj 50 leti hudo zbolel, bil s strani uradne medicine praktično odpisan in tik pred tem, da mi operativno odstranijo ledvico. Takrat sem se vzel v roke in se sam pozdravil z zdravim načinom prehranjevanja. Od takrat nisem več potreboval zdravnika. Kako se torej lotiti vaše zdravstvene težave? 1. Pijte izmenično naša dva čaja, vsak dan drugega, skuhanega po navodilih, po liter do dva razporejeno prek celega dneva. 2. Jejte večkrat na dan toliko, kolikor porabite v naslednjih 3-4 urah. 3. Sestavite si obroke na osnovi naslednje hrane: kislo mleko, probiotični jogurt, predvsem pa žitaric: proso, ječmen, koruza, ajda, rž, pri pripravi uporabljajte veliko čebule in česna. Posebej čebula, ki je polna vitaminov od A do Ž je zaradi vsebnosti žveplene kisline odlično razkužilo in odstranjevalec strupov iz telesa. Čebula naj ne bo preveč kuhana, lahko je narezana dodana tudi surova v toplo jed. 4. Obroki iz žitaric, ki sem jih navedel so lahko: prosena kaša prelita s probiotičnim jogurtom, ječmen skuhan kot ričet ali na solato, posebej dobro pa bi bilo cel ječmen skuhati, prepasirati, da se izločijo luščine in jesti v kombinaciji z dovoljenimi dodatki. Na tak način boste zaužili obilico snovi za celično obnovo, njihovo rast in um (sive celice). 5. Kislo mleko si sami skisate tako, da na mlekomatu v Kočevski Nami kupite mleko, ga nalijete v posodice in pustite 48 ur v kuhinji na pultu pri sobni temperaturi. V liter mleka lahko dodate žlico ali dve probiotičnega jogurta. 6. Ovseni kosmiči. 7. Maršičev puding, recept je na mojem forumu http://www.marsic-sp.si/forum/. 8. Marsikateri recept si lahko najdete tudi na omenjenem forumu. 9. Jejte le sredico polnovrednih kruhov, sam prisegam na koroški kruh, ne pa jesti skorje. 10. Poskusite tudi kuro z Maršičevim mazilom, za zrno koruze ga zaužijte dvakrat na dan. Na stotine ljudi si je pozdravilo težave v prebavnem traktu na tak način. Ne jejta pa: - krompirja, paradižnika in paprike - nič praženega, niti mesa, ne zelenjave, ne kave Če vas karkoli zanima me lahko pokličete ali postavite na forum nova vprašanja. Posebej bi me veselilo, če bom dobil kako povratno informacijo. Sami se morate namreč naučiti poslušati svoje telo in ugotoviti kaj mu ustreza in kaj ne. Da bi vam uspelo vam iskreno želim Ivan Maršič.

M. @ 2010-08-18 06:07:31

Gospod Maršič, najlepša hvala za vaš odgovor. Večino stvari, ki ste jih napisali že delam na ta način - iz prehrane smo ukinili belo moko, vse vrste sladkorja, kvas, beli riž, kis, gobe, svinjsko meso. Pač to, kar se je dalo o kandidozi prebrati na internetu. Tudi kislo mleko delamo na ta način. Vem, da je okužba s kandido trdovratna in da bo nekaj časa trajalo, da se nevšečnosti znebim, vendar bom vztrajal in poskusil tudi z vašimi čaji in mazilom. Še enkrat hvala za nasvete in ko bodo rezultati tu se spet oglasim. M.