sončnica @ 2011-03-23 14:30:35

Pozdravljen! Pišem ker bi rada prebrala več o naravnih praksah kako odpraviti krčne žile...Stara sem 23 let, krčne žile so se mi pojavile na obeh nogah (na levi so izrazite po celi nogi od gležnjev do malo pod zadnjico). Manjše imam že od 15 leta vendar me skrbi pojav novih. trdno sem odločena da se jih znebim vendar želim to storiti naravni poti. Je to mogoče? V kolikšnem času so vidni rezultati? Naj dodam, da imam že okoli 2 leti poslabšano cirkulacijo (konstantno mrzle roke in noge). Gibljem se vsak dan 1 -2 uri. HVALA že vnaprej!

Ivan Maršič @ 2011-03-29 22:43:04

Spoštovana Sončnica! Vaše težave kažejo na to, da trpite za pomanjkanjem magnezija, cinka in drugih rudnin. S pravilno hrano in si lahko zelo pomagate. Toplo vam svetujem spoštovati žitarice, posebej primarna za vaše težave je AJDA. Ta žitarica vsebuje beljakovine in bioflavonoide, ki krepijo žile in pospešujejo prekrvavitev. Ajda obnavlja jetra in ožilje, zato jo često vključite v vaše obroke, kuhajte žgance, močnik in tudi čaj. Uporabite ajdo in zelišče »pegasti badelj« za kopeli. Pegasti badelj zmeljite in skuhajte čaj. Pomagala vam bo tudi masaža, ki jo svetuje strokovnjakinja Dr. Gillian McKeith v knjigi »Si to kar ješ«. Zmešajte 5 kapljic sivkinega olja in 5 kapljic olja ciprese z 20 ml mandljevega olja in olja grozdnih pešk. Nežno vtirajte v noge v smeri srca. Gospa v svoji knjigi svetuje tudi pitje koprivinega čaja ter obkladke divjega kostanja. Hrana pa naj bo obogatena z vitaminom C, rutinom (rdeča čebula) in ostalimi vitamini skupine E in B. Mrzle noge kažejo na to, da vaša vranica in ščitnica ne delujeta tako kot bi morala. K izboljšanju zelo pripomore prosena kaša, seveda ne kuhana na mleku ampak na vodi, potem pa lahko dodate jogurt, skuto ter kakšno zelenjavo. Jejte čim več čebule in česna, kot začimbo uporabljajte peteršilj, kot dodatek marsikateri jedi pa svetujem nariban koren, ki mu dodate nekaj kaplje olivnega olja in pretlačite z vilicami. Da bi vam uspelo, vam želi Ivan Maršič.

sončnica @ 2011-03-30 13:55:18

Spoštovan g. Ivan! Najlepša hvala za nasvete... Vsekakor bom poiskusila z bolj uravnoteženo prehrano in vnos stvari, ki ste mi jih priporočil. Glede rudnin imate prav: manjka mi predvsem cinka, občutno pomanjkanje pa imam tudi železa. Zanima me ali lahko s hrano in gibanjem povsem odpravim krčne žile ali le omilim njihovo vidnost.