mart@ @ 2008-10-18 16:44:30

G. Maršič lepo pozdravljen! Nameravam začeti z pripravo Kislega pudinga, ki ga vi priporočate. Zanima me tole: Ali moram vsakokrat, ko na novo pripravljam Kisli puding, dodati svež probiotični jogurt kupljen v trgovini, ali lahko dodam pri novem pripravljanju nekaj pudinga od tega, ki je bil pripravljen. Hvala!

Ivan Maršič @ 2008-10-24 11:09:05

Cenjena go. Marta, na novo pripravljen probiotični jogurt lahko »cepite« s prejšnjim, če je še dober in ni plesniv. V trgovini in TV ponujajo jogurte, ki jih pripravljajo v francoski firmi Danone. Lahko tudi s tem cepite. Probiotični jogurt za cepljenje dobite tudi v lekarni, v obliki tablete ali praška. Velja tudi s tem poskusiti. V tem jogurtu se lahko razvije več vrst mlečne bakterije, odvisno s katero cepimo. Vsi ti jogurti krepijo zdravje, če le uspejo skozi želodec do debelega črevesa. Uničuje jih zelo kisel želodčni sok. Jesti ga je dobro na tešče, takoj ko spijemo jutranji čaj ali limonado. Poročajte nam, kako uspevate s probiotičnimi jogurti. Vas pozdravlja Ivan Maršič

2008-10-29 08:51:53

Gospod Maršič, še dve vprašanji glede kislega pudinga: Predno se vmeša jogurt ali je potrebno puding skuhati tako kot običajno, torej malo sladkati? Koliko kislega pudinga se lahko poje na dan? Hvala vam za odgovor in lepo pozdravljeni!