Janez P. @ 2010-09-08 20:32:08

Spoštovani g. Maršič, na Vas se obračam, ker so mi pred nekaj dnevi diagnosticirali razjedo na dvanajsterniku. Ker pa sem velik pristaš zdrave prehrane in zelišč, vas prosim za nasvet glede zelišč, s katerimi bi si pomagal pri čiru na dvanajsterniku. Sem invalidsko upokojen star 44 let, upokojen sem zaradi panaroidne shizofrenije. Poleg tega Vas bi prosil za nasvet pri dieti, ki naj bi se je držal pri zdravljenju. Naj povem, da sem začel z jemanjem gline vsak dan eno žličko zjutraj na tešče. Ker imam nizko pokojnino in sem iz Črnomlja, Vam bom hvaležen za vse nasvete preko emaila. Tako si bom tako prihranil stroške za pot. Še nekaj, sem vegetarijanec, le sem in tja pojem kakšen košček ribe ali morskih sadežev. Za vsak nasvet Se Vam že vnaprej zahvaljujem, Janez P.

Ivan Maršič @ 2010-09-15 19:22:40

Spoštovani Janez! Za ozdravitev jejte lahko in čim manj začinjeno ter ne pikantno hrano. Jejte večkrat po malem. Hrana naj bo primerno topla in ne hladna ali vroča. Enako velja tudi pri pijači. Držite se žitne hrane, posebej svetujem rž, ki obnavlja želodčno sluznico ter ječmen (ričet ali na solato) in koruzo v vseh možnih oblikah (redko polento, koruzne žgance in koruzni kruh). Kombinirajte obroke z raznimi žitnimi kašami, dodate lahko probiotični jogurt in kislo mleko, kar je edino, kar svetujem od mlečnih proizvodov. Pitje več vode in zeliščnih čajev, ki razredčijo kislino in zmanjšajo bolečine. S takim načinom prehranjevanja se da ozdraviti tudi rano na dvanajsterniku ali želodcu. Nekateri so poskusili tudi z uživanjem Maršičevega mazila dva krat na dnevno za zrno koruze in uspeli. Kaj pa vam odsvetujem? Ne jejte industrijsko predelane hrane, nič pečenega in cvrtega, tudi zelenjave ne, nič krompirja in ne pijte kave. Tudi ribe, posebej sladkovodne so zaradi vsebnosti težkih kovin nezdrave. Za bi vam uspelo, vam želi Ivan Maršič!