Sara @ 2009-11-18 09:53:50

Spoštovani. Stara sem 29 let in soseda, ki že leta uporablja vaše izdelke (dvoje čajev) mi je svetovala, naj se obrnem na vas. Že več kot tri mesece imam namreč velike težave s sečili, sicer pa sem tudi drugače pogosto bolna. V preteklosti sem imela redna glivična obolenja nožnice, ki so se pred časa kar umirila. Potem so mi v nožnici zaznali streptokok, ki sem se ga z različnimi antibiotiki uspela znebiti, a se je slej kot prej pojavil nazaj. Nazadnje sem ga imela tudi v mehurju. Vse to je bilo odpravljeno vse do treh mesecev nazaj, ko se mi je okoli sečnice začel pojavljati izredno čuden, ne popolnoma opisljiv občutek - kot bi mi pri vhodu v sežnico nekaj migljalo, me dražilo. Po večih navadnih testih urina/urikultu, je bil seč v mejah normale oziroma nič posebnega. Ginekoliginja mi je v sodelovanju z osebno zdravnico poslala urin na preiskavo Sanford, kjer so ugotovili, da imam v urinu bakterijo Escherichio coli - najprej sem jedla tablete Primotren, kar ni nič pomagalo. Sledil je Amoksiklav, pravtako nič pomagal. Nato Pancef in na koncu še Ciprobay. Po zadnji analizi urina po Sanfordu sem se te bakterije menda znebila, moje težave pa ostajajo. Zdaj imam še večkrat občutek, da imam mehur poln, a ko grem na stranišče, priteče le nekaj kapljic urina. Če dlje časa počakam, spet priteče nekaj urina ...in tako dalje, dokler se ne naveličam sedeti na WC školjki. Prav tako je po uriniranju ta neprijeten občutek v sečnici še izrazitejši. Spolovila si sploh ne morem prav umiti, ker vsako intimno milo stvar še poslabša. Bila sem tudi na ultrazvoku trebuha - vse vredu. Trenutno čakam na pregled pri nefrologu, ki ga imam čez dva tedna. Redno nosim spodnjo majico in se tudi sicer toplo oblačim. Ves čas: pijem 100% brusnični sok, jem brusnične kapsule, jem kapsule Yogermina s probiotičnimi kulturami, pijem zdravilni čaj iz gornikovih listov in še kaj bi se našlo. Prosim, če mi lahko svetujete, kaj lahko še naredim. Soseda mi je omenjala Vaš čaj, a ne vem, če pomaga tudi pri tovrstnih težavah, ki sem jih pravkar opisala. Prosim za nasvet! Zahvaljujem se za Vaš čas in odgovor! S SPOŠTOVANJEM, že nekoliko obupana Sara.

Ivan Maršič @ 2009-11-22 12:45:55

Spoštovana Sara! Za izboljšanje vašega zdravja vam svetujem, da poskusite z zdravo hrano, ki jo priporočam na naši spletni strani. Pomembno pa je tudi, da se odrečete kavi, pečeni in cvrti hrani, krompirju in paradižniku Spremenite torej način prehranjevanja, jedilnik naj bo sestavljen predvsem iz obrokov na osnovi žitaric, med katerimi naj ne manjka oves, prosena kaša, rž, pira, ajda, ječmen in koruza. Posebej koruza zelo dobro vpliva na odvajanje vode. Svetujem, da si večkrat skuhate redko polento, v katero vkuhate narezano čebulo in česen. O načinu priprave različnih obrokov na osnovi navedenih žit je na forumu naše internetne strani precej napisanega. Izogibati se morate tudi sladki hrani in pijači. Jejte teden ali dva proseno kašo in ričet, kot začimbe uporabite čebulo in česen, kot zabelo pa skuto ali jogurt. Množica antibiotikov vam je porušila črevesno floro, tako stanje pa povzroča, da telo tudi iz zdrave hrane ne uspe absorbirati dovolj koristnih stvari za zdravje in obrambo. Z brusničnim sokom ni nič narobe, če je naraven in doma pripravljen, vprašanje pa je ali ni v trgovini kupljen z dodanim sladkorjem in konzerviran s citronsko kislino. V tem primeru vam verjetno bolj škoduje, kot koristi. Po elektronski pošti smo vam poslali navodila za naše čaje o katerih vam je govorila vaša soseda. Želim Vam, da bi bili bolj zdravi in pozdrav vaši sosedi, Ivan Maršič!

Sara @ 2009-11-22 18:31:42

Spoštovani gospod Maršič, iskrena hvala za zelo izčrpen odgovor, Vaš čas in prijaznost. Vsekakor bom v svoj jedilnik vnesla spremembe, ki bodo temeljile na vaših predlogih. Upam, da se moje stanje res kmalu izboljša! Hvala za pozdrave in še enkrat - vse vaše nasvete! Sara