Novak Janez @ 2004-08-18 21:12:31

Zakaj vetrovi ? Zakaj se pojavljajo vetrovi? Opazil, sem da se mi po uživanju mesa in jajc pojavijo vetrovi, ki so tudi neprijetnega vonja. Po zelenjavi niso tako neprijetnega vonja.Kako naj pline umirim ? Kdaj vemo, da je prebava pravilna (pogostost odvajanja, barva blata) ? Hvala za odgovore! Janez Novak

Ivan Maršič @ 2004-08-21 11:59:31

Vetrovi nastajajo pri vsakem. V povprečju je treba desetkrat dnevno prdniti. Plini nastajajo pri presnov hranei. Kako močni in moteči so, pa je odvisno od tega kaj pojemo.Več je mesne ,sladke in mastne hrane, več bo tudi plinov in še smrdeči bodo. Meso, ki ga jemo, je od trenutka, ko je bila žival usmrčena, truplo, ki razpada. Ko pride v naša prebavila, se razpadanje še hitreje nadaljuje.Nastajajo smrdeči plini, ki vdirajo tudi v kri in kvarijo zdravje. Človek je glede na dolžino prebavnega trakta rastlinojedec in traja prebava tudi po več dni.Mesojede živali, pa imajo kratko črevo in se dosti pogosteje iztrebljajo. Manj bomo imeli plinov, če bomo jedli lahko hrano in ne do sitega.Jesti je treba počasi, da ne zaužijemo preveč zraka. Pline izpuščati v stranišču ali v naravi. Veliko potrebo pa opraviti vsak dan, najbolje vedno ob istem času.

Michelle @ 2005-06-21 21:19:36

Pozdravljeni, priporočam, da po obroku spijete skodelico metinega čaja in vetrov ne bo ali pa jih bo manj. Poskusite, mislim, da kar deluje. Lep pozdrav.