rebeka @ 2005-06-21 06:49:37

Spoštovani g. Ivan, Imam idealno telesno težo( 57 kg/173 cm), živim športno življenje (4-5 treningov na teden, ki trajajo vsaj eno uro), predvsem kolesarim in tečem. Jem zdravo, držim se vaših načel. Spijem eno kavico dnevno, včasih kakšno sladkarijo, ne kadim in ne pijem alkohola. Kljub zdravi prehrani (bila sem tudi na presni in v pol leta pridobila cca 4 kg) sem zelo nezadovoljna, ker se mi odvečna maščoba nabira v obliki celulita na stegnih. Tudi okrog pasu in na rokah je nekaj več maščobe kot pred leti, ko sem jedla pretežno beljakovinsko hrano, z veliko več mesa. Močnatih jedi nikoli nisem marala, še vedno imam mnenje, da preveč redijo. Ves čas pa sem jedla in tudi nadaljujem z veliko zelenjave. Kaj naj še naredim, da se bi moje telo preoblikovalo in izgubilo odvečno maščevje? Hvala za vaš odgovor. Rebeka

dkork @ 2005-06-22 13:44:58

Rebeka jaz živim v Avstraliji in tukaj mislim, da predvsem učijo ljudi, da so zadovoljni z samim seboj. ne vem, če je to uspešno, ker Slovenija in Avstralija sta v vrhu po samomorih mladoletnikov. Upam, da to še drži. Mnogim ni dano, da bi imeli perfektno telo, vendar so zato mnogokrat veliko boljši v drugih stvareh. Če samo pomisliš kakšni so nekateri pevci in filmski igralci - ali bi si jih izbrala za prijatelje? Bi jim zaupala? Jaz sem bil kar "lep", ko sem zapustil Slovenijo, danes pa sem plešast, starejši, in če verjameš ali ne, skoraj brez ficka, vendar probam biti zadovoljen z tem kar sem. Seveda pomaga, če si pomagaš sam, in jaz mislim, da delaš vse kar je mogoče in zdravo. Meni hoja in zdravo življenje ne bo pomagalo, da mi bodo začeli rasti lasje. Lahko bi šel na zelo drage operacije (če bi imel denar), vendar bi tudi reskiral komplikacije in se lahko znašel v večjih težavah, kot jih imam. Kar nadaljuj in živi čimbolj zdravo.

Ivan Maršič @ 2005-06-29 09:52:27

Spoštovana Rebeka ! Lepo vam je že odgovoril naš rojak, ki živi v Avstraliji. Sam bi to dodal: pri moških se nabira maščoba okrog trebuha, pri ženskah pa v obliki celulita na stegnih. Da ste se ob presni hrani zredili za 4 kg je malo nenavadno. Vedeti moramo, da se redimo le od presežka kalorij, ki jih zaužijemo in tistih, ki jih tudi porabimo. Pojejte manj kalorij, to pomeni, da naj bo hrana malo zabeljena in še manj soljena ter sladka. Maščobne celice, ki smo jih s preveč hrane dobili, hočejo, da se jih napolni. Od zelenjave ne jejte tiste iz rodu razhudnikov, naprimer krompirja, paradižnika in paprike. Več jejte nezabeljenih vseh vrst kosmičev. Prenehajte piti kavo in jesti čokolado. Veliko več se gibajte in pozabili boste na glad. Iskreno Vam želim, da bi uspeli.

2005-07-05 19:49:19

ZDRAVO REBEKA! IZ LASTNIH IZKUŠENJ TI POVEM, DA POMAGAJO ZELO LEDEN KOPELI-S TUŠEM SI OBLIVAŠ NOGE NAJPREJ Z MLAČNO VODO IN NATO VSAJ TRI MINUTE (VSAKO NOGO) Z LEDENO VODO. POTEM SI ŠE DOBRO ZMASIRAJ NOGI, VSAJ 5-10 MINUT VSAKO S KAKŠNO KREMO IZ NARAVNIH SESTAVIN ALI PA OLIVNIM OZ.OREHOVIM OLJEM. NOTRANJE POMAGA PITEJ VELIKO VODE ALI ŠE BOLJE ZELIŠČNIH ČAJEV (BREZA, KOPRIVA,PECLJI ČEŠENJ, KORUZNI LASKI....) GARANT POMAGA, SAMO VZTRAJAJ!!!