primoz @ 2004-05-06 20:40:27

dober dan imam vprašanje in upam da mi lahko pomagate. star sem 25 let in imam problem z izpadanjem las, in me zanima kaj lahko naredim če sploh lahko kaj glede na to da je tudi moj oče plešast . za vsak odgovor se vam najlepše zahvaljujem..

Ivan Maršič @ 2004-05-26 21:32:08

Imam premalo izkušenj o tem, kako preprečiti izpadanje las pri mladih . Vabim 'klepetalce' našega Foruma, da sporočijo svoje izkušnje in nasvete prek tega Foruma. V imenu prizadetega se lepo zahvaljujem !

primož @ 2004-05-27 17:05:24

vseeno hvala za vaš trud, za vsak odgovor pa se vsem vnaprej najlepše zahvaljujem...

Michelle @ 2004-05-27 23:18:50

Primož, jaz sem na spletni strani Popovi zdravniki opazila tale odgovor nekega zdravnika glede vzrokov za izpadanje las (če ga seveda že sam nisi videl): Za običajno izpadanje las pri moškem morata biti izpolnjena dva pogoja: dovolj moškega spolnega hormona testosterona in receptorji na lasišču, kamor se lahko testosteron veže in povzroči izpadanje las. Razporeditev teh receptorjev je resnično dedna in zato so pač nekateri moški plešasti, drugi pa ne. Za preprečevanje moške plešavosti je na voljo samoplačniško zdravilo Propecia, ki vam ga lahko predpiše dermatolog. Izpadanje las ima seveda še različne druge vzroke, ki niso hormonski: npr. pomanjkanje železa, kronično vnetje nekje v telesu ali motnja delovanja ščitnice, kar je moč enostavno preveriti z določitvijo TSH pri osebnem zdravniku. Jaz ti svetujem, da ne obupaš. Pojdi do svojega zdravnika, pa skupaj ugotovita razloge za težavo. Lahko da ti le primanjkuje železa. Lahko pa poskusiš tudi z naravnimi zelišči (knjiga patra Simona Ašiča idr.). Upam, da sem ti pomagala. Pozdravček.

Rajko @ 2004-05-29 21:53:19

Enake težave sem imel pred dvemi leti.Ivan Maršič mi je svetoval glede hrane in rahlo mazažo lasišča z njegovim zeliščnim mazilom. Tako sem tudi storil in lasišče se mi je obnovilo. Želim, da bi tudi ti uspel.