Nina @ 2005-04-26 15:17:45

Gospod Maršič, si lahko predstavljate moje duševne težave ? Stara sem komaj 18 let in v družbi najraje molčim, ker imam močan zadah, da ne rečem smrad iz ust. Da bi se s kom poljubljala sploh ne pride v upoštev.Bila sem pri zdravniku in zobozdravniku. Ne znajo mi pomagati. Redno si čistim zobe in izpiram usta. Ostaja mi edino še pomoč ljudskega zdravilstva. Hvaležna Vam bom za vsak nasvet.Ni je stvari, ki jo ne bi naredila, da ne bi imela tega ustnega zadaha. Zdravnik mi je rekel, da ta nadloga ni povezana s hrano. Mi boste odgovorili in se, Vam v naprej hvaležna ! Nina iz okolice Ljubljane

Ivan Maršič @ 2005-05-03 10:35:21

Spoštovani, vem da je neprijeten zadah hudo moteča stvar, posebno za mlada dekleta. Poiskati bo treba vzrok. Če je z zobovjem vse v redu, so lahko težave s prebavo. Ta je morebiti oslabela, posebej, če jeste močno hrano. Lahko, da so težave z jetri. Nekaj časa sami poskrbite, da ne boste kadili, pili kavo in jedli ocvrte jedi. Naredite test in izločajte tista živila, ki povzročajo slab zadah. Sporočite mi, kako ste uspeli !

2005-05-19 08:38:44

Tudi sam sem imel dolgo časa kronično halitozo, vendar sem si jo že skoraj popolnoma pozdravil. Z zdravo prehrano, seveda. Če hočeš pozdraviti težavo za vedno, moraš začeti pri vzroku. Če te zanima še kaj, se pa oglasi. Drugič bom napisal nekaj več mojih spoznanj o tej bolezni.

S.Z. @ 2005-05-19 08:40:57

Zgornje sporočilo sem prispeval jaz.

S.Z. @ 2005-07-01 18:08:56

Tu je odgovor na tvoje težave (v angleščini): http://www.lammd.com/opinion/Bad_Breadth.cfm Preberi si tudi npr. knjigo Dr. Jennifer Harper: Razstrupljanje. Dobi si tudi navodila za zdravo prehrano, ki je potrebna za dobro prebavo. Pozanimaj se o probiotikih in prebiotikih (malo pazi tudi na kombiniranje hrane!). Ni se treba prestrogo držati teh pravil, če hočeš doseči rezultate. Poglej tudi to: http://www.drbenkim.com http://drbenkim.com/articles-nasalcongestion.html (Predvidevam, da imaš tudi težave z nabiranjem sluzi v žrelu ali oz. težave s sinusi ali alergijami.) Brez odprave vzroka ti ne bo pomagala nobena ustna voda, tudi najboljša ne! Zato ne zapravljaj denarja za njih in ne nasedaj reklamam. Začasno, dokler se ne razstrupiš, si lahko za silo pomagaš edino s posebno ustno vodo Ordok, ki jo dobiš v lekarni. Ko si zjutraj ali po obroku umivaš zobe, si nežno očisti jezik z zobno ščetko in vodo, da odstraniš obloge. Z močno voljo ti bo uspelo, vendar ne iz danes na jutri, zato imej potrpljenje. In še nekaj - naj te ne zavedejo razne čudodelne diete, ki obljubljajo čudeže! Z njimi si lahko narediš več škode kot koristi, sploh če nimaš izkušenj. Če kogarkoli še kaj zanima, me lahko kontaktira.

anonimen @ 2005-10-12 20:14:39

Zdravo!Sem nov tukaj, imam podobne tezave,kot nina iz okolice.Si nasla ze kaksno resitev?Z.S. prebral sem nekaj tistega o prehrani,toda dvomim da lahko prehrana kaj spremeni,saj se sam prehranjujem isto kot vecina prebivalstva....Nekateri jedo celo se slabse,kot jaz, redno skrbim za higieno,toda vse zaman,..... lahko me kontaktiras preko emaila,saj se je lazje pogovarjati z nekom,ki ima podobne tezave..... Lep pozdrav

ghost @ 2005-10-12 20:29:50

Zdravo!, poskusal sem z zasebnimi sporocili,poslti,toda niikomur jih ne morem poslati???Je kaj narobe z mojim racunalnikom ali je kaj drugega??Nina ali Z.S. Lahko me kontaktirata na email be2good4u@hotmail.com .....ce je prepovedano napisati naslov na forum ga lahko administrator odstrani.... upam da bom prejel odgovor od vaju?? Imam pa se vprasanje za g.Marsica in sicer ali imate se kaksne nasvete glede slabega zadaha,ker mi ze vrsto let onemogoca normalo socialno zivljenje, in probleme v sluzbah,kot v vsakdanjem zivljenju....Razne paste in ustne vode sem ze poskusal, toda brez uspeha, vem da se slisi mogoce mal banalen primer, toda halitoza, je lahko ZELO motec dejavnik,saj sem sicer zdrav. Se opravicujem za malo daljsi mail,ker se ne znajdem se ravno na forumih.....Upam da ni nic narobe ker sem napisal email??? ZA odgovor se Vam ze vnaprej zahvaljujem.

S.Z. @ 2005-10-19 16:10:28

Ne vem, če sta odgovora od istega avtorja, vendar sem na spodnji email poslal odgovor. Anonimen, jaz sem razmišljal enako, vendar je resnica drugačna. Imaš pač podedovano neko šibko točko (npr. na jetrih), zaradi katere tvoje telo očitno nekih snovi ne presnavlja v redu oz. ne odvaja strupov in odpadkov dovolj dobro oziroma jih poizkuša preko drugih poti (pljuča, koža-npr. akne, v tvojem primeru očitno predvsem preko postnazalnega izcedka). Povezano je tudi z nezdravo črevesno floro in razrastom patogenih bakterij, tudi po ustni votlini. Potrebno je preizkušanje, katera hrana oz. količina katere hrane ima posledice, najprej pa je nujno narediti razstrupljanje. Beri npr. Dr. Jennifer Harper: Razstrupljanje ali linke, ki sem jih pripel. V vsakem primeru bo potreben bolj ali manj strogi režim zdrave prehrane. Sam sem dosegel kar uspešne rezultate, vendar še vedno preizkušam in zbiram informacije...LP Čistilne dieta, ki zna pomagat: http://drbenkim.com/blog/2005/10/simple ... nsing.html - primerna za vsakogar, tudi za zmanjšanje teže, proti aknam itd. Pri nekaterih so rezultati vidni že v enem tednu, pri nekaterih pa traja dlje. Drugače pa MOČNO priporočam, da si preberete in preštudirate celotno stran: http://www.drbenkim.com/ Na strani je sicer v angleščini obširno opisano, kako se lotiti zdravega življenja in reševanja določenih problemov. Druge, tudi koristne strani, so pa tudi bile že naštete. Veliko sreče in zdravja želim!

tilen @ 2006-01-29 18:21:24

Pozdravljeni! Sem Tilen iz okolice Škofje Loke in sem imel podoben problem kot drugi tukaj. Ampak sem na nek način odkril da je težava na mandelnih oziroma v njih. Pri nekaterih ljudeh nastanejo nekakšni žepki na mandelnih, v katerih se nabira hrana in to je najpogostejši vzrok slabega zadaha. Če pa je hrana na mandelnih se pa vidi tako, da se sapnik zapre in se pokažejo mandelni. Na mandelnih se vidijo bele lise. Te lise so hrana, ki se je nabrala notri. To hrano se iz mandelnov da odstranit naprimer z paličico za čiščenje všes. Palčko najprej zmočimo pod vodo in z njo pritisnemo na mandel (podobno, kot naredimo z mozolom) iz katerega pride ta hrana. Ko se tako očisti je garantiranm, da ni več zadaha. Jaz sem to naredil in deluje!

S.Z. @ 2006-02-04 23:58:29

Hm, jaz sem imel vedno tudi obložen jezik, poleg teh "kamenčkov". Zdaj nimam več toliko ne enega ne drugega, se mi je izboljšalo s spremembo prehrane glede katere še vedno preizkušam tudi zavoljo ostalih problemov. Čeprav sem včasih na način, ki si ga opisal, odstranjeval kamenčke, sem imel še vedno zadah. Ljudje smo si pač različni... Super, da ti je uspelo rešiti problem.

jozi @ 2006-02-06 16:25:26

hello! ja tisti "zepki" so kripte, kjer se nabirajo odmrle celice in hrana, kar v veliki meri pripomore postnazalni izcedek, tudi sam jih rocno odstranjujem, toda ni VELIKEGA uspeha nekaj ze, toda zadah je se vedno prisoten! me pa veseli da je tebi uspelo odpraviti problem:) LP

S.Z. @ 2006-02-14 20:18:40

Kdor ima probleme z zadahom, ga vabim na naslednji forum, ki je posvečen tej težavi: http://www.halitosis.mojforum.si/