Marinka @ 2006-04-20 08:43:42

Gospopd Maršič! Še ko sem hodila v osnovno šolo, ste na šoli v Škofljici imeli predavanje o zdravilnih rastlinah. Pozabila sem na tisti čas in sem se spomnila na Vas. ko je v reviji Jana dvakrat pohvalno pisalo o vašem prizadevanju, da bi tudi sami skrbeli za svoje zdravje. Povedati moram, da so zelo poučni tudi vaši odgovori na vaši spletni strani. Letos pa bi del zelenjavnega vrta namenila zdravilnim zeliščem. Katere rastline naj imam na vrtu , kako jih gojiti in kje bi dobila sadike ali semena. Kupila bi tudi kako knjigo o tem. Čakam na vaš odgovor in pošiljam lep pozdrav ! Marinka iz okolice Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2006-05-01 11:40:43

Cenjena Marinka ! Vesel sem bil vašega sporočila, da ste hodili v OŠ na Škofljici in se spominjate mojega predavanja o zdravilnih rastlinah, ki sem ga imel pred 25 leti. Program tega nisem opravil do konca, ker sem videl, da na isti šoli učijo učence kako naj si pripravijo ocvrto hrano. To pač ne gre: z zelišči si krepiti zdravje z ocvrto hrano pa škodovati zdravju. Lepo bi bilo, da bi pri vsaki družini, ki ima zelenjavni vrt, imeli tudi zeliščno gredo. Na njej naj bi imeli zelišča, ki jih najbolj pogosto potrebujejo pri lažjih boleznih in pa začibnice, ki jih gospodinja potrebuje v kuhinji. Semena se kupijo, v kaki vrtnariji pa dobite tudi sadike.Največ tega imajo v nasadu zdravilnih rastlin v Žalcu. Priporočam vam, da si sposodite ali kupite knjigo dr. Janka Rodeta z naslovom 'Zeliščni vrt in domača lekarna'. Pa se še kaj oglasite, da bi tudi drugi spoznali vaše izkušnje. Želim vam veliko uspeha in vas lepo pozdravlja Ivan Maršič.

Cowgirl @ 2006-07-23 01:39:02

Zanima me, kje dobiti zelišča, kot je limonina trava, kakšne posebne vrste timijana ali mete... Imam že osnovna zelišča in začimbe, drugo leto pa bi rada poskusila tudi s kašnimi redkimi. Hvala za ogovor že naprej.