smilko1 @ 2006-07-11 13:03:41

Pozdravljeni! Ja spet zacenjam z "najvecjo" tezavo moskih - izpadanjam las in plesavostjo! Star sem 30 let in par zadnjih let mi lasje izpadajo kar na veliko, tako da se mi na temenu vidijo ze zacetki plesavosti. Uporabljal sem razlicne sampone proti izpadanju, tablete, losione za lasisce, Regaine ... Nic ni bistveno pomagalo! Sedaj sem zacel uporabljati vase zeliscno mazilo (mazem si vsak vecer) bi pa se zacel z mazanjem s pripravkom kisa, cesna in kopriv. V kaksnem razmerju in kako to zmesamo (pustimo cesen in koprive v kisu, koliko strokov cesna, koliko kopriv ...). Zahvaljujem se vam za odgovor, o procesu "zdravljenja" (seveda ob spremembi prehrane) pa bom vas obvestil! LP

Ivan Maršič @ 2006-07-25 21:44:25

Cenjeni Smilko ! Uživajte samo zdravo hrano in to bo prvi korak, da zadržite izpadanje las. Tudi pri tem je treba vedeti, da je treba za vsako težavo odpraviti njen vzrok. Z zdravili, pa ni odločilno kdo jih je naredil, si lahko ponagamo, da se hitreje zdravimo.Za trajno zdravje in dolgo življenje pa je treba storiti še kaj več. S pripravkom kisa, česna in koprive ter zeliščnega mazila, si mnogi uspešno pomagajo. Razmerje med česnom in koprivo naj bo polovico vsakega in to prelijete z jabolčnim kisom. Če je močnejši, ga je treba pred uporabo razredčiti. Pripravek kak teden imejte na soncu in v zaprti steklenici. Obvestite nas, kako uspevate. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič.

smilko1 @ 2006-08-02 15:12:03

Minilo je 14 dni odkar sem zacel z zdravljenjem. Lasje se mi vedno izpadajo in to kar precej (okoli 100 - 150 na dan)! Vcasih sem ze cisto obupan, a bom nadajeval... Lase si enkrat na dan (popoldan) zmasiram s sokom cebule, prav tako pa pijem caj (oboje sem prebral v knjigi patra Asica), zvecer pa si se namazem s pripravkom kisa in cesna (hvala za nasvet za pripravo), potem pa se z zeliscnim mazilom. Imel pa bi vprasanje glede prehrane! Brez mesa, brez sira ... Zal nimam toliko casa za pripravo jedi (sem veliko na poti). Za zajtrk obicajno jem kosmice z mlekom, sadje, za kosilo razlicno (obicajno pa kaksna mesna jed), za malico kak sendvic ... Ukvarjam se tudi s sportom in zato veliko pojem! prosim za kak nasvet glede prehrane! Bi se odpovedal mesu, a ob dolocenih priloznostih ... Hvala in lep pozdrav!